Ana Sayfa Yunanistan Haber Atina’da Üst Düzey Kaynaklar Miçotakis-Erdoğan Görüşmesini Değerlendirdi

Atina’da Üst Düzey Kaynaklar Miçotakis-Erdoğan Görüşmesini Değerlendirdi

2
0

Yunan tarafındaki üst düzey kaynaklar, Miçotakis-Erdoğan görüşmesini şu şekilde değerlendirdi.

Yunan tarafındaki üst düzey kaynaklar, Miçotakis-Erdoğan görüşmesini olumlu iklimin gerilimi düşürmeye devam etme ve saldırgan söylemlerden kaçınma yönündeki samimi arzuyu yansıttığını söylüyor. Her iki tarafın da tutarlı olması ve anlaştıkları şeye bağlı kalması da çok olumlu olarak değerlendiriliyor.

Aynı kaynaklara göre, iki ülke arasındaki büyük ve ciddi sorunların özüne ilişkin olarak, “Bunaltıcı takvimler koyamayız, izlememiz gereken net bir yol haritası var. Kıta sahanlığının sınır belirleme sorunları karmaşıktır ve bir gecede çözülemez ve Lahey’in çok uzakta olduğu bir kez daha dile getirildi.

Aynı kaynaklar, Kıbrıs sorununa ilişkin olarak Yunanistan’ın BM çerçevesi dışında bir çözümün tartışılmasını kabul etmediğini vurguluyor ve Türkiye’nin başka seçenekler arama konusundaki ısrarını verimsiz olarak değerlendiriyor.

Göç konusuna gelince, her iki taraf da bunun ortak bir sorun olduğunun altını çizerken, toplantıda iklim krizi de ele alındı.

Başbakan Miçotakis, New York’taki Konsolosluk binasında ABD’de yaşayan soydaşlarıyla düzenlenen yemekte konuştu ve Yunanistan’ın güçlü ekonomisine ve kalkınmasına değindi. Başbakan, Yunanistan-Türkiye konularında yolun uzun olduğuna dikkat çekti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz