Ana Sayfa Yunanistan Haber Atina’da Göstericilere Polisten Coplu Müdahale

Atina’da Göstericilere Polisten Coplu Müdahale

1
0

Yunan Emniyet Güçleri bir kez daha Atina’da yapılan gösteriye cop ve biber gazı ile müdahale etti.

Başken Atina’da yapılan ve yoğun bir kalabalığın katıldığı gösteriye Yunan polisi müdahale etti. Yunanistan’ın değişik kentlerinde düzenlenen grev eylemlerinde güvenlik güçleri yürüyüş yapan göstericilere karşı cop kullandı ve göz yaşartıcı ile göstericileri dağıttı.

Yunanistan Memur Sendikaları Konfederasyonu (ADEDİ) ve Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) tempi’de yaşanan tren kazasına dikkati çekmek için 24 saatlik grev çağrısında bulundu.

Greve farklı sektörlerden basın kuruluşları da dahil çok sayıda kişi katılırken, başkent Atina’da grev nedeniyle toplu taşıma durdu, uçak seferleri iptal edildi, Metro ve şehir içi otobüsler çalışmadı.

Göstericiler Sintagma Meydanı’ndaki Parlamento binasına yürüdü. Polise taş ve molotof kokteyli atan bir grup eylemciye polis biber gazı ile müdahale etti.

Bir grup eylemci ise eyleme katılan ana muhalefet SİRİZA partisi milletvekili Olga Gerovasili’nin park halindeki aracına saldırdı. Saldırı sonucu arabanın camları kırıldı, Gerovasili’nin koruma polisi hafif yaralandı.

Selanik ve Patra gibi büyük kentlerde de tren kazası için yapılan eylemlerde polis ve eylemciler arasında arbede yaşandı, polis eylemcilere biber gazı ile müdahale etti. Bazı göstericiler gözaltına alındı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz