Ana Sayfa Türkiye | Dünya “Arkanızda Kim Var Ona Bakmayın, Karşınıza Kimi Alıyorsunuz Ona Bakın”

“Arkanızda Kim Var Ona Bakmayın, Karşınıza Kimi Alıyorsunuz Ona Bakın”

4
0

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Yunanistan’da kurduğu üslere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu burada ABD’nin Yunanistan’da, Türkiye’ye 45 km uzaklıktaki Dedeağaç’a yaptığı yığınağın sorulmasına üzerine “Rusya’ya karşı kuruldu diyorlar, inandırıcı değil” ifadelerini kullandı.

ABD, hemen hemen her gün Türkiye’nin dibinde bulunan Dedeağaç’a askeri yığınağına devam ediyor. Mevlüt Çavuşoğlu da ABD’nin Yunanistan’da kurduğu üslere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yunanistan ile diyalog yolunun açık olduğunuı dile getiren, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yunanistan ile görüşmeyelim demedik ama görüşme anlamlı olmalı. Rusya’ya karşı kuruldu diyorlar, inandırıcı değil. ABD’nin terazisi bozuldu, kendilerine de uyarılarda bulunduk” açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu ayrıca Yunanistan’ın olası saldırılarına ilişkin, “Yunanistan’ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Yunanistan’a diyoruz. Arkanızda kim var ona bakmayın. Karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın” diyerek Atina yönetimine gözdağı verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz