Ana Sayfa Yunanistan Haber Aracı Sigortasız Olan Yandı!

Aracı Sigortasız Olan Yandı!

1
0

Yunanistan’da aracı sigortasız olan araç sahibi elini cebine oldukça derine sokması gerekecek.

Yunanistan’da aracını sigortalatmayan sürücüler trafik polisleri tarafından durdurularak kontrol esnasında veya olası bir kaza durumunda yüklü para ve hapis cezası uygulamasına maruz kalacak.

Yunanistan Sigorta Şirketleri Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Yunanistan genelinde trafikte dolaşan sigortasız araç sayısının 555.000 binin üzerinde olduğunu tahmin ettikleri belirtiliyor.

Açıklamada, aracın üzerinde plakalarının bulunduğu andan itibaren aracın sigortalı olmak zorunluluğu bulunuyor ifadelerine yer verilirken, sadece plakası olmayan araçların sigortadan muaf olduğu ifade ediliyor.

Polis tarafından cezalandırılan sürücülerin en geç 8 gün içinde araçlarını sigortaya kaydettirdikten sonra ilgili trafik polisi dairesine giderek sigortalarını göstermeleri gerekmektedir. Aksi halde 250 euro pul parası ödeyerek aracını sigorta yaptırması gerekecek.

Eğer araç sahibi bunu da yapmaz ihmal ederse bu defa ceza 500 euroya yükselecek. Ayrıca 6 aylığına sürücünün ehliyetine el konulacak ve aracın plakaları sökülecek.

En tehlikeli ve ağır olabnı da, sigortasız araç süren ve kaza yapanların ehliyetine iki yıl süreyle el konulacak. Eğer aynı durum daha önce yaşanmış ise bu süre 3 yıla çıkartılacak.

Son olarak, sürücünün sigortasız araçla kazaya karışması durumunda ise sürücünün 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasının da söz konusu olduğu ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz