Ana Sayfa Yunanistan Haber Anket Sonuçları “Askeri Yanıt Verilsin” Diyor!

Anket Sonuçları “Askeri Yanıt Verilsin” Diyor!

5
0

Yunanistan’da yapılan bir anket sonuçlarına göre, Yunanlıların çoğunluğu, Yunanistan’ın ulusal egemenliğinin Türkiye tarafından doğrudan ihlali durumunda Türkiye’ye askeri bir yanıt verilmesinden yana olduğu ortaya çıktı.

Interview araştırma şirketi tarafından Vergina tv adına yapılan anket sonuçları, Yunan halkının çoğunluğunun Türkiye’ye askeri yanıt verilmesinden yana görüş belirttiği ifade ediliyor.

Anket sonuçlarına göre, ulusal egemenliğin doğrudan ihlali durumunda katılımcıların %56’sı Yunanistan’dan Türkiye’ye bir askeri yanıt verilmesini isterken, %40’ın üzerinde bir oran ise diplomasi yolunun tercih edilmesini istiyor.

Ankete katılan Yunanlıların %53’ü, Yunanistan Parlamentosu’ndaki 300 milletvekilinin tamamının Türkiye ile çatışmaya oybirliğiyle karar vermeleri gerektiği konusunda hemfikir olduğu belirtiliyor.

Aynı zamanda %83,0 gibi bir oran da Meriç (Evros) Sınırı’nın tamamına kaçak göçmenlerin Yunanistan’a girişlerinin önlenmesi için bir çit yapımından yana olduğu belirtiliyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz