Ana Sayfa Yunanistan Haber Amerikalı Milletvekilleri SUDA Üssünü Ziyaret Etti

Amerikalı Milletvekilleri SUDA Üssünü Ziyaret Etti

2
0

Amerika Birleşik Devletleri, Girit adasındaki SUDA askeri üssünün genişletilmesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Daha fazla savaş gemisini barındırmak üzere yapılan yeni iskelede çalışmaların sonuna gelindi. Önümüzdeki haftalarda başka projelerin yapımına başlanması bekleniyor.

Dün bir grup Amerikalı parlamenter SUDA üssünü ziyaret etti. Kendilerine Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ve Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros eşlik etti.

ABD’li Yunan asıllı vekiller Gus Bilirakis (son zamanlarda “Yunanistan’ın bölgede ABD’nin çok güçlü bir müttefiki olduğunu” ifade eden), Nicole Malliotaki (yakın zaman önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Rusya Başkanı Putin ile birlikte bir fotoğrafını paylaşan) ve Amerikalı Milletvekilleri Lisa McLain, Donald Norcross, Mike Rogers, John Karamenti, Andrew Clyde, Mark Alfrod ABD’nin Atina Büyükelçisi George Çunis eşliğinde SUDA askeri üssünü ziyaret ettiler.

Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ve Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ABD’li vekillere, SUDA’nın Akdeniz’in en güçlü hava, deniz ve Kara Kuvvetlerine hizmet veren bölgedeki en önemli askeri üslerden biri olduğunu ve yapılan çalışmalar ve gelecekte yapılması planlanan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz