Ana Sayfa Yunanistan Haber AB’nin “Duvarlara Çitlere Paramız Yok” Sözleri Yunanistan’ın Meriç Sınırındaki Planlarını Bozdu

AB’nin “Duvarlara Çitlere Paramız Yok” Sözleri Yunanistan’ın Meriç Sınırındaki Planlarını Bozdu

2
0

Avrupa İçişleri Komiseri Ylva Johanson, “Avrupa Birliği bütçesinde para yok. Duvarlara ve çitlere para harcamak zorunda kalsaydık, başka şeyler için para olmazdı.” Demesi Yunanistan’da hayal kırıklığı yarattı.

AB komisyonu düzensiz göçle mücadele için AB’nin duvar ve çitlerle fon sağlamayacağını yineledi. Bu karar Yunanistan hükümeti tarafından hoş karşılanmadı. Yunanistan ise Türkiye ile kara sınırı olan Meriç Nehri boyunca tüm sınıra metal çtle örmek istiyor ve bunu AB fonlarından karşılayarak yapmak istiyor.

Avrupa Komisyonu, Avusturya da dahil olmak üzere birçok üye devlet tarafından yapılan bir talep olan, düzensiz göçle mücadele için AB’nin duvar ve çitlerle fon sağlamasına karşı olduğunu yineledi.

Avrupa İçişleri Bakanlarının Stockholm’deki toplantısında kendisine bu konu üzerine sorulan soruya Avrupa İçişleri Komiseri Ylva Johanson, “Bunun için Avrupa Birliği bütçesinde para yok. Duvarlara ve çitlere para harcamak zorunda kalsaydık, başka şeyler için para olmazdı.” Dedi.

Avusturya Federal Şansölyesi Karl Nehammer geçtiğimiz günlerde Bulgaristan ile Türkiye arasındaki, Sofya’nın göçmenlerin girişini engellemek için ördüğü sınırdaki duvarı ziyaret etti. Nehammer, AB’nin Türkiye ile dış sınırlarında güvenlik önlemleri, sınırının korunması ve kontrolü için alınan tedbirlerle yerinde inceledi.

Avrupa’nın iç bölgelerine giren göç akışının ortak bir sorun olduğunu ve AB’nin dış sınırlarının korunması konusunda Bulgaristan ve Romanya’nın yalnız bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Avusturya Federal Şansölyesi Karl Nehammer, bu konuda teknik ekipman ve sınır muhafızlarının eğitimi için Avrupa Komisyonu’na 2 milyar euro tahsis edilmesi konusunda ısrar edeceğinin sözünü verdi.

Öte yandan Komisyon reddini defalarca dile getirdi. Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, “Dikenli teller ve duvarlar için fon sağlanmayacağı konusunda Komisyon ve Parlamento’da uzun süredir ortak bir görüş var” dedi.

Öte yandan Yunanistan geçtiğimiz hafta 27 AB Büyükelçisini Meriç sınırında çalışmaları devam eden Ferecik bölgesindeki metal çitin yanına getirmiş ve kendilerinden bu sınırın aynı zamanda AB sınırı olduğunu, 100 milyon euro daha gerekli olduğunu ve bu mali yükü Yunanistan’ın kendi başına kaldıramayacağını ileri sürerek maddi yönden destek talep etmişti.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz