Ana Sayfa Yunanistan Haber ABD Selanik’e Çok Önemli Bir Konsolos Atadı, Jerry İsmail

ABD Selanik’e Çok Önemli Bir Konsolos Atadı, Jerry İsmail

19
1

Amerika Birleşik Devletleri Selanik’e çok özel ve önemli bir Konsolos atadı.

Amerika Birleşik Devletleri Selanik Başkonsolosluğu’nda görev değişimi. Bayan Konsolos Elizabeth K. Lee’nin yerine yeni Konsolos Jerrier (Jerry) İsmail görevlendirildi.

Jerry İsmail, ABD Devlet Dış Hizmetleri’nin kariyerli bir üyesi. En son Uluslararası Örgüt (IO) Ofisi’nde İnsan Hakları Başkanı olarak görev yaptı ve ABD’nin BM İnsan Hakları Konseyi’ne (HRC) seçilmek için yürüttüğü kampanyayı denetledi. BM’nin Rusya’yı HRC’den Askıya Alma Oyu Öncesinde Irksal Adalet ve ABD Diplomatik Yaklaşımının Koordinasyonuna İlişkin Ortak Bildiriyi hazırladı.

Konsolos İsmail’in Washington’daki önceki görevleri arasında, Çatışma ve İstikrar Operasyonları Bürosu’nda özel asistanlık ve üst düzey Avustralya büro görevlisi, üç yıl sonra stratejik ikili diplomasi ve savunma istişarelerinin (“AUSMIN”) geri dönüşünü planlama ve kadrolandırmada yer alıyor. Daha önce, Arnavutluk’un NATO üyeliği de dahil olmak üzere Avrupa-Atlantik entegrasyonunu ilerleten Arnavutluk masa subayı olarak da görev yaptı.

​Yurt dışı görevleri arasında Türkmenistan’da siyasi-ekonomik danışman; Karadağ’da siyasi-ekonomik başkan yardımcısı; Kosova’da ekonomi görevlisi; ve kariyerine 2004 yılında başladığı Çek Cumhuriyeti ve Suudi Arabistan’da İnsan Hakları görevlisi.

Konsolos İsmail, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Komisyonu ile yaptığı çalışmalardan dolayı ABD Senatosu’ndan çok sayıda bireysel ve grup üstün ve değerli onur ödülü, iki Departman övgüsü ve bir teşekkür mektubu aldı.

​Çekçe ve Sırp-Hırvatça, Arapça, Yunanca ve Rusça bilmektedir.

New York Eyaleti’nin Hudson Valley bölgesinden olup, Yunanistan’a uluslararası bir kalkınma uzmanı olan eşi Lejla ve iki çocuğuyla birlikte geldi.

 

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz