Ana Sayfa Video Haber Batı Trakya’nın Yunanistan’a İlhakını Konuştular

Batı Trakya’nın Yunanistan’a İlhakını Konuştular

10
0

Lena Divani ve Yunanistan Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Aggelos Sirigos Batı Trakya’nın Yunanistan’a ilhakını konuştu.

Trakya Etnoloji Müzesi Müdürü Aggela Giannakidu moderatörlüğünde Batı Trakya’nın Yunanistan’a ilhakının kroniğini konu alan bir çevrimiçi toplantı yapıldı. Toplantıya konuşmacı olarak öğretim görevlisi yazar Lena Divani ve Pantion Üniversitesi’nde Uluslararası Hukuk ve Dış Politika Profesörü olan ve şu anda Yunanistan Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı olan Aggelos Sirigos katıldı.

Konuşmacı Lena Divani, Batı Trakya’nın Bulgarlar idaresi yönetimindeki süreci ve sonrasında Yunanistan’a ilhak ediliş kronik sürecini anlattı. Lena Divani, (Videoda 18:40 – ile 20:50 arasında geçen konuşma) “Batı Trakya Bulgaristan yönetimi altında olduğu dönemde Bulgaristan Parlamentosunda Batı Trakyalı Müslüman Milletvekilleri de mevcuttu. Bu Milletvekilleri, o dönem Yunanistan Başbakanı Hristos Vamvakas’a ve hükümetine Yunanistan tarafından idare edilmek istediklerini aktardılar ve bundan çok memnun olacaklarını dile getirdiler. O dönem Bulgaristan’ı mı, Türkiye’yi mi tercih etmek istedikleri kendilerine sorulduğunda onlar Yunanistan’ı tercih etmek istediklerini belirttiler. İfadelerini kullandı.

Diğer konuşmacı Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı olan Aggelos Sirigos ise Rodop ilinin dağlık bölgesinde “Pomak” diye tanımladığı topluluğun dini ve milli kökenlerine değindi. Batı Trakya’daki Azınlığın varlığının 18. Yüzyılın sonlarına dayandığını dile getirdi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz