Ana Sayfa Avrupa | Balkanlar Anastasiadis: “Şimdiye Kadar Görülmemiş Bir Provokasyondur”

Anastasiadis: “Şimdiye Kadar Görülmemiş Bir Provokasyondur”

6
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Maraş ziyaretine Güney Kıbrıs’tan tepki geldi.

T.C.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 46 yıl kapalı kaldıktan sonra açılan Maraş’a yapacağı yarınki ziyarete Güney Kıbrıs’tan tepki geldi. Güney Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Anastasiadis ziyareti “şimdiye kadar görülmemiş bir provokasyondur” sözleriyle eleştirdi.

Kapalı Maraş sahili, Ekim ayı başında kısmen açılmıştı

Güney Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Erdoğan’ın ziyaretini “şimdiye kadar görülmemiş bir provokasyon” olarak niteledi ve eleştirdi. Anastasiadis, Erdoğan’ın ziyaretinin ayrıca Birleşmiş Milletler’in (BM) Kıbrıs kararını ihlal ettiğini de söyledi. Anastasiadis yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinin Birleşmiş Milletler’in Kıbrıs’taki bölünmeyi ortadan kaldırmaya yönelik çözüm çabalarının altını oymak anlamına geldiğini de savundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Gazimağusa kentinin doğu kesimindeki sahil bölgesinde bulunan Kapalı Maraş’ta sahil boyundaki iki caddenin asfaltlandığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın bu bölgeyi ziyaret edeceği ve kutlamalar yapılacağı belirtiliyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da aynı telden

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Kasım kutlamaları kapsamında kapalı Maraş’a yönelik ziyaretlerine ateş püskürdü. Başta Birleşmiş Milletler nizamnamesi olmak üzere uluslarası hukukun kökten ihlal edildiği öne sürüldü.

Erdoğan’ın ziyareti öncesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bugün Türkiye Dışışileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul etti. Görüşmenin içeriğine dair ayrıntı verilmedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz