Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan’da Beklenen Yasak Açıklandı

Yunanistan’da Beklenen Yasak Açıklandı

28
0

Özellikle Atina, Selanik gibi büyük şehirlerde Yunan halkının Koronavirüs önlem kurallarına uymaması sebebiyle, Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias’ın önerisiyle Başbakan Kiriakos Miçotakis 22 Mart 2020 Pazar günü halka yaptığı sesleniş konuşmasında Yunanistan genelinde sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini açıkladı.

Sokağa çıkma yasağı uygulamasının, Koronavirüs’ün yayılmasını önlemek amaçlı yapıldığını dile getiren başbakan Miçotakis, uygulamanın 23 Mart 2020 Pazartesi sabahı saat 06.00’dan itibaren sokağa gereksiz yere çıkılamayacağını açıkladı. Uygulama 6 Nisan 2020 sabah saat 06:00’a kadar devam edecek.

Sadece vatandaşların işlerine, markete, doktora, eczaneye, bankaya ve bakmakla yükümlü oldukları yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek üzere önceden temin edecekleri bir form doldurarak özel izinle dışarıya çıkabilecekler.

Ayrıca, spor yapmak için tek başlarına veya iki kişi veya evde barındırdıkları ev hayvanlarını gezdirmek üzere belirli saatlerde dışarı çıkabilecek.

Bu yukarıda sıralanan ihtiyaçlardan dolayı dışarı çıkanların yanlarında mutlaka nüfus cüzdanları veya pasaportlarını bulundurmaları gerekmektedir.

Dışarı çıkma yasağına uymayanlara polis tarafından 150 evro para cezası uygulanacak.

Bugüne kadar açık kalmasına izin verilen işletme ve işyerlerleri aynı şekilde açık kalmaya vatandaşa hizmet vermeye devam edecek.

Her araç sadece sürücüsü ve bir yolcu ile seyahat edebilecek.

Hükümet bu akşam forma.gov.gr adresine tüm talimatların verildiği bir sayfa açacak. Tam isim soyisim içeren işveren formu, çalışanın işine gidip gelmesi için doldurulması zorunludur.

13033 numaraya sms göndererek form doldurulabilecek ve formun üzerinde dışarıya çıkış nedeni belirtilen bölüm işaretlenecek. Sms ücretsiz olacak.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz