Ana Sayfa Yunanistan Haber Belh@rra İmzaları Atıldı

Belh@rra İmzaları Atıldı

15
0

Yunanistan Fransa’dan iki adet Belh@rra savaş gemisi almak için anlaşma imzaladı.

Resmi ziyaret için Fransa’da bulunan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, iki adet Belh@rra savaş gemisi almak üzere Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ile niyet beyanını imzaladı. Bunun yanısıra, Mirage-2000 savaş uçaklarının modernizasyonu, yedek parçaları ve iki ülke arasında savunma alanında ikili ilişkileri daha ileriye taşımak üzere görüşmeler gerçekleştirildi.

Ziyaret sonrası bir değerlendirme yapan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos şu ifadeleri kullandı.

“Bugün Fransa Cumhuriyeti Savunma Bakanı Bayan Florence Parley ile Savunma Bakanlığı’nda bir dizi ikili ve Avrupa menfaatine ilişkin konuları görüşmek üzere bir toplantı yaptık.

Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi’nin 7. Parselini, Suriye ve Doğu Akdeniz’deki jeopolitik gelişmeleri görüştük. Yunanistan Donanması tarafından iki Belh@rra’nın tedarikine ilişkin konuştuk. Süreci ilerletmek için iki ülke arasında Niyet Beyanı’nı imzaladık. Deniz Kuvvetlerimizin gereksinimlerine uygun olarak geminin belirli teknik özellikleri üzerinde anlaşıncaya kadar uzun bir yolumuz var.  Hava Kuvvetleri uçağımız Mirage’nin desteklenmesi için bekleyen sözleşmeyi çözme fırsatımız oldu.

Ayrıca, nakliye helikopterlerinden de bahsettik ve Yunan Ordusu’nun ihtiyaç duyduğu bu birimlerin desteğini ve teslimini tamamlamak için son detayları konuştuk. Bu sorunların üçünün de büyük ilerleme kaydetmesine sevindim.

Belh@rra fırkateynleri konusunda hala yapılması gereken çok iş var, ancak diğer ikisi silahlı kuvvetlere büyük yarar sağlayacak şekilde kararın son safhasındayız. Hem NATO içinde hem de Avrupa Birliği içinde dost ve müttefik bir ülke olan Fransa ile stratejik işbirliğini dört gözle bekliyoruz. Buğünden itibaren bu ilişki her iki ülkenin de yararına daha da derinleşiyor.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz