Ana Sayfa Yunanistan Haber 600 Euro Yardım Parası Başvuru Platformu Açıldı

600 Euro Yardım Parası Başvuru Platformu Açıldı

4
0

İskeçe bölgesinde 15 köyde yaşayan ailelere 600 euroya kadar yardım verilecek, başvuru platformu açıldı.

Dağlık ve dezavantajlı bölgelerin gelir desteğiyle ilgili ΟΠΕΚΑ, ΗΔΙΚΑ işbirliği kapsamında yapılan uygulama neticesinde ailelere yapılan maddi yardım için başvuruların yapılacağı dijital platform açıldı.

Hak sahibi vatandaşlar şimdi başvuru işlemini TAKSİS kodları ile elektronik olarak ve en kısa sürede tamamlayabilme imkanına sahip. Başvuru yapıldıktan sonra ilgili makamlar tarafından başvuruyu yapan kişinin bilgileri kontrol edildikten sonra kendisine elektronik posta (e-mail) veya sms (telefon mesajı) aracılığıyla yardım başvurusunun kabul edilip edilmediği kendisine bildirilecek.

Vatandaşlardan herhangi birinin elektronik ortamda başvuruyu kendisinin yapma imkanı yok ise, o zaman başvuruyu bölgesinde bulunan Vatandaşa Hizmet Merkezi’ne (KEP) giderek başvuru dilekçesini yapabilecek.

2019 yılı başvurusunu yapmayan vatandaşlar için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2020 olduğu belirtiliyor. 2020 yılı için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ise 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren başvuru yapabilecek, platform 30 Ekim 2020 tarihine kadar açık olacak.

Başvuru platformu: https://oreina.epidomata.gov.gr/

Yıllık 600 euro yardım parasını almak isteyen vatandaşların yıllık aile gelirleri 3000.01 euro ile 4.700 euro arasında olması gerekiyor.

Yardım alacak olan İskeçe bölgesindeki köyler:

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz