Ana Sayfa Yunanistan Haber 2020-2021 Eğitim Yılının Ders Zili 7 Eylül’de Çalacak

2020-2021 Eğitim Yılının Ders Zili 7 Eylül’de Çalacak

4
0

Yunanistan hükümet sözcüsü Peças’ın açıklamasına göre İlk ve Orta dereceli okullar 2020-2021 sezonuna 7 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Hükümet sözcüsü Stelios Peças, Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen eğitimde yaşanan boşluğu doldurmak amacıyla 2020-2021 sezonunda okulların erken açılmasına karar verildiğini duyurdu.

Hükümet sözcüsü Stelios Peças’ın Open TV’ye verdiği demeçte, 7 Eylül’de tüm koruma önlemleriyle birlikte okulların açılacağını söyledi. Hükümet sözcüsü, bu tarihte okulların açılacağını belirtirken, Yunanistan’da Koronavirüs var olmaya devam etse bile eğitimin yeniden açılması gerektiğini açıkladı.

Henüz kesin bir karar alınmamış olmasına rağmen, birinci senaryoya göre 15’ten fazla öğrencisi olan sınıflar için dönüşümlü derslerden bahsedilirken, bulaşıcı hastalık uzmanlarından oluşan bir heyet, 10 yaşın üzerindeki öğrenciler için yayılma riskini azaltmak için maske kullanılmasını önerdi. İkinci senaryo, Mayıs ve Haziran aylarında olduğu gibi, sınıfta ve dönüşümlü olarak 15’ten az çocukla başlaması üzerine çalışmalar devam ediyor. Kesin kararın 20 Ağustos tarihinde açıklanacağı belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz