Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Μοναδικός ένοχος ο Αλή Μέρτογλου

Μοναδικός ένοχος ο Αλή Μέρτογλου

15
0

Ο ίδιος ζήτησε να καταδικαστεί με την ανώτερη των ποινών, για την πράξη της παράβασης καθήκοντος και άσκησε έφεση

Την πρόταση του εισαγγελέα, που απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες τους 28 κατηγορούμενους κι έκρινε ένοχο τον Αλή Μέρτογλου μόνο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και όχι για την κατηγορία της απιστίας με την υπηρεσία από κοινού κατ’ εξακολούθηση το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 73.000 ευρώ, αποδέχτηκε το δικαστήριο στην υπόθεση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κομοτηνής. 

Η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε χθες αργά το μεσημέρι, αφού προηγήθηκαν οι πολύωρες αγορεύσεις των 16 εμπλεκόμενων δικηγόρων. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε βλάβη στην επιχείρηση, δεν υπήρξε ίδιο όφελος για τους κατηγορούμενους αιρετούς και υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚ, ούτε ωφελήθηκε κανένας εργολάβος αφού τα έργα εκτελέστηκαν κανονικά και συνεχίζουν και είναι λειτουργικά μέχρι σήμερα. Μοναδικός ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κρίθηκε ο Αλή Μέρτογλου. 

Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε να καταδικαστεί με την ανώτερη των ποινών για το συγκεκριμένο αδίκημα για το οποίο ο Νόμος προβλέπει δύο χρόνια, ενώ άσκησε έφεση. Η απόφαση θα καθαρογραφεί και θα προσδιοριστεί η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης αυτή τη φορά στο Εφετείο. 

Xronos

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz