Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Η Τουρκία με αερο-ασθενοφόρο έφερε ασθενή με κοροναϊό

Η Τουρκία με αερο-ασθενοφόρο έφερε ασθενή με κοροναϊό

4
0

Η Τουρκία έστειλε αερο-ασθενοφόρο στη Σουηδία για να μεταφέρει ασθενή με κοροναϊό.

Ο 47χρονος Γκιουλουσκέν ο οποίος δεν μπόρεσε να λάβει θεραπεία στη χώρα και τα παιδιά του μεταφέρθηκαν στην Τουρκία.

Ο 47χρονος Εμρουλλάχ Γκιουλουσκέν στην πόλη Μάλμο της Σουηδίας τον οποίο έστειλαν στο σπίτι του χωρίς να του παράσχουν θεραπεία παρόλο που διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό μεταφέρθηκε στην Τουρκίας με το ασθενοφόρο-αεροπλάνο του Τουρκικού Υπουργείου Υγείας μαζί με τα τρία του παιδιά.

Το αερο-ασθενοφόρο που προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Μάλμο Στούρουπ στις 09.00 με τοπική ώρα πήρε τον Εμρουλλάχ Γκιουλουσκέν και τα παιδιά του Εσμά, Σαμίρα και Μαχμούτ και απογειώθηκε.

Η κόρη του Εμρουλλάχ Γκιουλεσκέν, Λεϊλά η οποία έμεινε στη Σουηδία δήλωσε πως οι Τούρκοι αξιωματούχοι της τηλεφώνησαν μόλις πήραν την είδηση και ανέφερε,

«Μας τηλεφώνησαν δεκάδες αξιωματούχοι. Ο υπουργός Υγείας Φαχρεττίν Κοτζά μας έστειλε αεροπλάνο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Νιώθουμε υπερήφανοι με τη χώρα μας».

Η Γκιουλουσκέν αφού σημείωσε πως εγκαταστάθηκαν στη Σουηδία από την επαρχία Γκερτζούς του Μπάτμαν τόνισε πως το τουρκικό κράτος δεν τους άφησε μόνους τους και πρόσθεσε,

«Για αυτό ευχαριστών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν, τον υπουργό Υγείας Φαχρεττίν Κοτζά, τον πρέσβη της Τουρκίας στη Στοκχόλμη Χακκί Εμρέ Γιούντ, τον βουλευτή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ζαφέρ Σαρίκαγια, τον Πρόεδρο της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων Αμπντουλλάχ Ερέν και τον πρόεδρο της Διεθνής Ένωσης Δημοκρατών(UID) στη Σουηδία Οζέρ Εκέν».

Η κόρη του Εμρουλλάχ Γκιουλουσκέν, τον οποίο έστειλαν στο σπίτι του χωρίς να του παρέχουν θεραπεία παρόλο που βρέθηκε θετικό το διαγνωστικό του τεστ για COVID-19, Σαμίρα Γκιουλουσκέν είχε ζητήσει βοήθεια αναρτώντας το εξής μήνυμα στο λογαριασμό της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «Ζούμε στη Σουηδία μαζί με την οικογένεια μου. Ο πατέρας μου πριν από 11 ημέρες άρχισε να ανεβάζει πυρετό και να αντιμετωπίζει δύσπνοια. Ανησυχήσαμε και τηλεφωνήσαμε στο νοσοκομείο αλλά δυστυχώς δεν ήρθαν και μας κωλυσιέργησαν. Κάθε μέρα τηλεφωνήσαμε πολλές φορές αλλά δεν μας ξαναπήραν».

Ο υπουργός Υγείας Φαχρεττίν Κοτζά ο οποίος τηλεφώνησε στη Σαμίρα Γκιουλουσκέν έδωσε εντολή να αποσταλεί αερο-ασθενοφόρο στη Σουηδία ώστε ο Εμρουλλάχ Γκιολουσκέν να μεταφερθεί στην Τουρκία μαζί με τα 4 παιδιά του.