O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ διαμηνύει ότι το Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει κανονικά τις έρευνες, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης.
«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συναντηθώ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά την προσευχή της Παρασκευής στο Αλί Τζαμί της Ιστάνμπουλ, συνοδευόμενος από μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Όπως είπε, αυτό που έχει σημασία είναι «τι θα συζητήσουμε και σε ποιο πλαίσιο θα συναντηθούμε».
Αιχμές άφησε και για τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας ότι «με αυτά που κάνει στο Καστελόριζο» η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα είναι δύσκολη.
Αναφερόμενος στο ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι θα επιστρέψει στο καθήκον του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, σημειώνοντας ότι και η διαδικασία απόσυρσης του πλοίου σημαίνει κάτι.