Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Διαδικτυακό Πάνελ από το ABTTF

Διαδικτυακό Πάνελ από το ABTTF

2
0

“Το Πρόβλημα της Εκτέλεσης των Αποφάσεων του ΕΔΔΑ στην Ελλάδα: Ομάδα Υποθέσεων Μπεκίρ Ουστά”

25 Φεβρουαρίου 2021

15:00-16:30 (Ώρα Ελλάδος, GMT+2)

Σε συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) και του  Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (GHM) διοργανώνεται το διαδικτυακό πάνελ με θέμα το πρόβλημα της εκτέλεσης των αποφάσεων του ΕΔΔΑ στην Ελλάδα με ειδική αναφορά στην Ομάδα Υποθέσεων Μπεκίρ Ουστά.

Η συζήτηση του πάνελ θα επικεντρωθεί στην εκτέλεση των αποφάσεων Μπεκίρ Ουστά και άλλων ομάδων υποθέσεων κατά της Ελλάδας (αίτηση αριθ. 35151/05), οι οποίες αφορούν παραβιάσεις του δικαιώματος στην ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι (άρθρο 11), τις ενώσεις που δεν έχουν καταχωρηθεί το 2007 και το 2008 λόγω των εσωτερικών αποφάσεων  (Μπεκίρ Ουστά κ.λπ. και Εμίν κ.λπ.) και την απόφαση που οδηγεί στη διάλυση ενός σωματείου (Τουρκική Ένωση Ξάνθης κ.λπ.) με την αιτιολογία ότι ο στόχος τους ήταν να προωθήσουν την ιδέα ύπαρξης εθνικής τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Οι αιτήσεις των τριών αυτών ενώσεων δεν έχουν εξετασθεί ακόμη βάσει των προσόντων τους από τα εγχώρια δικαστήρια υπό το φως της νομολογίας, για δεκατρία χρόνια μετά από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Δύο από τις παρούσες ενώσεις παραμένουν μη εγγεγραμμένες και μία διαλύεται, χωρίς να έχει γίνει έως σήμερα μια συμβατή εξέταση των υποθέσεων στα εγχώρια δικαστήρια όπως αυτό προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Εγγραφείτε για να λάβετε μέρος στο διαδικτυακό πάνελ και να ακολουθήστε τις παρουσιάσεις από τους ομιλιτές:

  • Αχμέτ Καρά,

Δικηγόρος Ομάδας Υποθέσεων Μπεκίρ Ουστά

  • Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εφαρμογής (EIN)

  • Μαρία Γιαννακάκη,

Ειδικός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Πρώην Βουλευτής και Πρώην Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η εναρκτήρια ομιλία θα εκτελεστεί από την Χουλιά Εμίν πρόεδρος της μη εγγεγραμμένης Τουρκικής Πολιτιστικής Ένωσης Γυναικών Περιφέρειας Ροδόπης, εκ μέρους της Ομάδας Υποθέσεων Μπεκίρ Ουστά.

Ο πρόεδρος της διαλυμένης Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, Οζάν Αχμέτογλου, θα είναι ο συντονιστής της εκδήλωσης. Στη συνέχεια Θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις.

Με την δήλωση συμμετοχής, οι εγγεγραμμένοι θα λαμβάνουν έναν σύνδεσμο όπου οδηγεί στην πλατφόρμα εκδήλωσης. Ως εγγεγραμμένος συμμετέχων, θα υπάρξει δυνατότητα να θέσετε ερώτημα στους ομιλητές.

Η Συζήτηση θα προβάλλεται ταυτόχρονα μέσω της σελίδας ABTTF Youtube και ABTTF Facebook.

Οι θέσεις συμμετοχής στο Zoom είναι περιορισμένες. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να εγγραφείτε και να διατηρήσετε τη θέση σας στο διαδικτυακό πάνελ.

https://zoom.us/webinar/register/WN_KUPSpws2T5eYRNpg3WWCWw

Για τυχόν ερωτήσεις παρακαλώ επικοινωνήσετε μέσω info@abttf.org.

Ακολουθήστε τους λογαριασμούς YouTube, Facebook  και Twitter  της ABTTF για την εκδήλωση!

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz