Ana Sayfa Ελληνικά Νέα «Δεν μπορούν να επεκτείνουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο στα 12...

«Δεν μπορούν να επεκτείνουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο στα 12 μίλια»

6
2

«Δεν μπορούν να επεκτείνουν (τα ελληνικά χωρικά ύδατα)στο Αιγαίο στα 12 μίλια. Η απόφαση που έλαβε η βουλή μας πριν από χρόνια ισχύει. Αυτό είναι αιτία πολέμου» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο επικεφαλής της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την επικαιρότητα σε ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι.

Αφού υπενθύμισε πως η Ελλάδα και η Ρωμαίικη Διοίκηση Νότιας Κύπρου δεν μπόρεσαν να πάρουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την αντίδραση που ήθελαν εναντίον της Τουρκίας ο Τσαβούσογλου είπε,

«Η ΕΕ πρέπει να είναι ένας ειλικρινής διαμεσολαβητής. Δεν πρέπει να τάσσεται με το μέρος μιας πλευράς. Αυτό που πρέπει να κάνει η ΕΕ, όπως μας έχει ειπωθεί, είναι να πει τα σημεία που η Ελλάδα έχει άδικο, να πει στην Ελλάδα και την ΡΔΝΚ με πιο σαφή τρόπο πως η στήριξη του δεν είναι άνευ όρων ώστε να ταχθεί με το μέρος  της λύσης και να μάθουν να μοιράζονται».

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της Τουρκίας σε περίπτωση που η Ελλάδα εφαρμόσει την απόφαση να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της στα 12 μίλια και στο Αιγαίο όπως το έκανε στο Ιόνιο Πέλαγος, ο Τσαβούσογλου είπε,

«Δεν μας ενδιαφέρει το να επεκτείνουν στα 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος. Εκεί μπορεί να τα επεκτείνουν δεν έχει σχέση με μας αλλά δεν μπορούν να τα επεκτείνουν στα 12 μίλια στο Αιγαίο. Η απόφαση που έλαβε η βουλή μας πριν από χρόνια ισχύει και σήμερα. Είναι αιτία πολέμου».

Εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι η Ελλάδα σε κάθε ένταση που βιώνεται με την Τουρκία αυξάνει την καταπίεση κατά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει τρεις καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Τονίζοντας πως η Τουρκία άνοιξε στο Γκιοκτσέαντα Ρωμαίικο σχολείο για μόνο τέσσερεις μαθητές,

«Αλλά η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έκλεισε σχολεία που ανήκαν στην Τουρκική Μειονότητα. Πρόσφατα έκλεισε 8 σχολεία με την αιτιολογία μέτρων λιτότητας και έλλειψης μαθητών. Τα τελευταία 25 χρόνια μείωσε τον αριθμό των σχολείων από 231 σε 115 δηλαδή κατά 50%».

2 YORUMLAR

  1. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ τουρκόχοιροι ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ,Ο ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΣΑΤΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ,ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΣΤΗΝΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ… .ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙΘ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ!!!…

  2. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ τουρκόχοιροι ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΣΕΝΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΑΘΑΝ οι Πέρσες στη Σαλαμίνα,στις Πλαταιές,στις Θερμοπύλες,στο Μαραθώνα,οι άπλυτοι οθωμανοί στη Νάπακτο,στο Ναυαρίνο,ο δράμαλης ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στα Δερβενάκια,στο Βαλτέτσι,στην Τριπολιτσά,ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΣΕΝΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟ ’12’13,οι Ιταλοί στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ,οι γερμαναρδες στην ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ….

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz