Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ZORPİDİS: “SELANİK, İSTANBUL VE TRABZON ARASINDA UÇAK SEFERLERİNİN BAŞLATILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

ZORPİDİS: “SELANİK, İSTANBUL VE TRABZON ARASINDA UÇAK SEFERLERİNİN BAŞLATILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

15
0

Selanik, İstanbul ve Trabzon arasında karşılıklı uçak seferleri için çalışma başlatıldı. Organizasyonu destekleyen Selanik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mihalis Zorpidis, iki ülke arasında turizmi geliştirmeyi amaçladığını söyledi.

Selanik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mihalis Zorpidis, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ülkesinde İstanbul’un daha çok tanındığını ifade eden Zorpidis, Trabzon’un daha çok tanıtılması gerektiğine işaret etti. Turizmin gelişmesi için havayolu bağlantısının önemli olduğunu vurgulayan Zorpidis, “Selanik, İstanbul ve Trabzon arasında uçak seferlerinin başlatılması için çalışıyoruz. Yunanistan ile Türkiye arasında kültür turizmini geliştirirsek ekonomik gelişmeye de katkı sağlanır.” dedi.

Yunanistan’da ekonomik anlamda fırsatlar ortaya çıktığını, Trabzon iş dünyasını bu fırsatlardan yararlanmaya davet eden Zorpidis, “Bizim ülkemizdeki kriz ciddi yatırım fırsatlarına oluşturdu.” şeklinde konuştu.

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, bir çok ülke ile olduğu gibi Yunanistan da Kavala Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği içinde olduklarını söyledi. Selanik Ticaret ve Sanayi Odası ile de çalışmaktan mutlu olacaklarını belirten Hacısalihoğlu, “Turizmi geliştirmeyi bizde arzu ediyoruz. Bu nedenle Selanik, İstanbul ve Trabzon arasındaki karşılıklı uçak seferlerinin her iki ülkenin turizmini hareketlendireceğini düşünüyorum.” dedi.

Toplantının sonunda Başkan Hacısalihoğlu, Selanik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zorpidis’e ziyaret anısına gümüş telkâri ibrik armağan etti.  Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Çetin Oktay Kaldırım, TTSO Başkan Yardımcısı Nevzat Özer, Yönetim Kurulu Üyeleri O. Selahattin Bektaş, İsmail Genççelep, Emanullah Tüfekçioğlu’da toplantıya katıldı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz