Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ZOR KARARI VEREREK OĞLUNU YAŞATTI

ZOR KARARI VEREREK OĞLUNU YAŞATTI

26
0

Gelinine ve torununa danışarak hayatanı kaybeden oğlu Burhan Ayyıldız’ın (48) organlarını bağışladığı için Sağlık Bakanı Müezzinoğlu tarafından teşekür plaketi ile ödüllendirilen Batı Trakya davasını müdavimlerinden Cafer Alioğlu, “Doktorlardan acı haberi aldığımda dizlerimin bağı çözüldü ve yere yığıldım. Oğlumun öldükten sonra da yaşaması ve organ bağışına dikkat çekmek için zor kararı gecikmeden verdik” dedi

Batı Trakya davasına önemli hizmetlerde bulunduktan sonra yıllardır çalıştığı Almanya’dan ayrılarak Bursa’ya yerleşen Cafer Alioğlu, hayatını kaybeden oğlu Burhan Ayyıldız’ın (48) organlarını (Kalp, göz, böbrek) gelini ve torununa danıştıktan sonra  bağışlayarak 4 kişinin hayata tutunmasını sağladı..

Örnek davranışından dolayı Cafer Alioğlu, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.  Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun kendisine plaketi verdiği anı “Oğlumun ölüm gününü yeniden yaşadım” diyerek anlatan Alioğlu, doktorların kendisine oğlumun beyninde pıhtı oluştuğunu ve ölüme hazır olmamızı söylediklerini ifade etti. Cafer Alioğlu, oğlu ile ilgili acı haberin doktorlar tarafından kendisine iletildiğinde dizlerinin bağının çözüldüğünü ve yere yığıldığını söyledi.

TORUNUMA VE GELİNİME DANIŞTIM

Gece yarısı evde rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden oğlu Ayyıldız’ın ölüm haberini veren doktor ekibin kendisine oğlumun  organlarını bağışlamayı düşünüp düşünmediğini sorduğunu ifade eden Alioğlu, “Doktorlara bu kararı tek başıma veremeyeceğimi ancak torunum ve gelinime danışarak verebileceğimi söyledim” diye konuştu.

4 KİŞİ HAYATA BAĞLANDI

Torunum ve gelinime sırılıp bir süre ağlaştıktan sonra onların rızası ile oğlumun organlarını bağışlama kararı aldık. Gecikmeden doktorlara kararımızı ilettik. Oğlumun bir böbreği Uludağ Üniversitesinde, gözleri Konya’da, kalbi ve diğer böbreği de İstanbul’da organ nakli bekleyen hastalara umut oldu. Acılı gününde zor kararı veren Cafer Alioğlu,  ölen oğlunun organlarını bağışlayarak oğullarının öldükte sonra da yaşamasına ve organ bağışının önemine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz