Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İZMİR BAROSU AYDIN ÖZCAN DEDİ

İZMİR BAROSU AYDIN ÖZCAN DEDİ

27
0

İzmir Barosu’nun bugün gerçekleştirilen genel kurulunda meslektaşları bir kez daha açık ara ile Av. Aydın Özcan dedi.

2014 – 2016 döneminde İzmir Baro Başkanı olarak aktif bir çalışma dönemi geçiren ve beş adaylı bir genel kurulda geçen dönemki oyların çok üzerinde oy alarak en yakın rakibine 600 oyun üzerinde fark atarak tekrar İzmir Baro Başkanı olarak seçilen hemşehrimiz, eski Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanımız Av. Aydın Özcan’ı tebrik ediyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de Batı Trakya camiası olarak tecrübe ve bilgilerinden fazlası ile istifade edeceğimiz Özcan’ı iki gün devam eden genel kurul sürecinde meslektaşlarının yanında hemşehrileri de yalnız bırakmadı. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği izmir Şube Başkanı Mümin Durmuş ve yönetim kurulu üyeleri de her an yanında oldular.

Genel kurul, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan seçimiyle başladı. Divan, grupların ortak listesi ile belirlendi. Divanın seçiminin ardından mevcut Baro Başkanı Aydın Özcan, açılış konuşmasını yaptı.

Özcan “2014-2016 döneminde çok yoğun gündemle karşı karşıya kaldık. Göreve geldiğimizde meslektaşlarımızın sorunlarını öncelikle ele aldık. Bu sorunları çözeceğimizin sözünü verdik. 60 projeyle karşınıza çıktık. Yerine getirmek için mücadele verdik. Çalışma alanlarını elverişli hale getirmek için gece gündüz çalıştık” ifadelerini kullandı. Daha sonra yönetim kurulunun çalışma raporu, mali rapor ve denetleme raporu okundu. Raporlar aklandı.

Adayların konuşmaları ile devam eden genel kurulun sonunda yapılan oylamada İzmir Barosuna kayıtlı Avukatlar bir kez daha açık ara Aydın Özcan dedi.

Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Avukatlar 1887, Çağdaş Avukatlar Grubu 1267, Milliyetçi Avukatlar Grubu 464, Bağımsız Avukatlar Grubu 573, yönetime Muhalif Cumhuriyetçi Avukatlar 524 oy aldı.

Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra kürsüye gelen Av. Aydın Özcan yaptığı konuşmada “Bütün meslektaşlarımızın iki yıllık icraatlarımızı ciddiye aldığını gördük. Ve yeni projelerimizin de benimsendiğini anladım. Biz yeni projelerimizle geliyoruz dedik. Bu projelerimiz bir bir gerçekleştireceğiz. Projelerimiz için ‘ütopik’ diyenlere bu projelerimizi gerçekleştirdiğimizi göstereceğiz. Biz meslektaşlarımız için varız. ‘Baro avukat için vardır’ sloganını harekete geçirmek için varız. Yaptığımız icraatlara oy verildi. Baroyu ortak akıl ile yöneteceğiz. İzmir Barosu bizim yaptığımız icraatlar ile övünecek. Oy veren ve vermeyenlerle birlikte ortak akılla İzmir Barosu’nu yöneteceğiz” dedi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz