Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YURTDIŞINDA YAŞAYAN BATI TRAKYALI TÜRKLER DEB PARTİSİ’NE SAHİP ÇIKIYOR

YURTDIŞINDA YAŞAYAN BATI TRAKYALI TÜRKLER DEB PARTİSİ’NE SAHİP ÇIKIYOR

26
0

Yurtdışında yaşayan Batı Trakyalı Türkler DEB Partisi’ne sahip çıkıyor.

Yurtdışında yaşayan Batı Trakyalı Türkler DEB Partisine sahip çıkmaya devam ediyor. Her yıl yıllık izinlerini kullanmak üzere Batı Trakya’ya gelen sivil toplum kuruluşlarımızın yöneticileri muhakkak DEB Partisi’ni ziyaret ediyorlar.

Bunun temelinde de yatan gerçek, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi’nin yeniden yapılanmasını sürecinde Batı Trakya Türkleri’ni bir araya toplamak amacıyla yıl boyunca Türkiye, Almanya, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerde yoğun olarak yaşayan Batı Trakyalı Türklerin yapmış oldukları etkinliklere katılarak onlarla birlikte oturup dertlerini dinlemesi, yakından ilgilenmesi, onları unutmadıklarını göstermesidir.

Böyle bir ziyaretlerden birini de çiçeği burnunda yeni kurulan Hollanda Batı Trakya Türk Kültür Dayanışma Derneği. Dernek Başkanı İbrahim Paşalı, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ile görüştü.

Görüşmede genel hatlarıyla Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın sorunları ele alındı. Ayrıca Hollanda’ya çalışmak üzere giden kardeşlerimizin karşılaştıkları sıkıntılar ve rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet için düzenlenecek Anma Törenleri görüşüldü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz