Ana Sayfa Yunanistan Haber Yurt Dışındaki Yunanistan Vatandaşlarına “MyConsulLive” Uygulaması Başlıyor

Yurt Dışındaki Yunanistan Vatandaşlarına “MyConsulLive” Uygulaması Başlıyor

1
0

Yurt dışında yaşayan Yunanistan vatandaşları için dijital hizmetler dönemi başlıyor. Bundan sonra bazı basit işlemlerin yapılması için Almanya’da, Hollanda’da veya diğer AB ülkelerinde, ABD’de, Kanada’da, Avustralya’da veya Türkiye’de yaşayan Yunanistan vatandaşların Yunanistan’a gelmelerine gerek kalmayacak. Bulundukları yerden internet aracılığıyla işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Deneme amaçlı “MyConsulLive” uygulaması 29 Aralık Salı gününden itibaren yurt dışında daimi ikamet eden  Yunanistan vatandaşlarının Dışişleri Bakanlığı, Konsolosluklar, Başkonsolosluklar ve Büyükelçiliklerle görüntülü görüşme sistemi hizmete açıldı.

Söz konusu hizmet platformu, yetkili Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Devlet ve Dijital Yönetişim Bakanı Kiriakos Pierrakakis tarafından Başbakan Kiriakos Miçotakis’e bir telekonferans aracılığıyla sunuldu.

Bu, KEP, OAED ve AADE tarafından sağlanan ilgili dijital randevu hizmetlerinin standartlarında Kamu Yönetimi Bilgi Sistemleri Genel Sekreterliği tarafından tasarlanan bir platformdur.

İşlemler için randevu almak isteyen Yunanistan vatandaşları önce myConsulLive.gov.gr’ye girecek, Taxisnet’teki kodları aracılığıyla verilerini doğrulayacak ve ardından mevcut randevular listesinden istediği gün ve saati seçecektir.

Video görüşmesinin başlangıcında Yunanistan vatandaşı olan kişi tarafından önce (nüfus cüzdanı-taftotita, pasaport vb.) gösterilerek kimlik doğrulaması yapılacak ve ardından çalışan memur tarafından randevu talebi işleme alacaktır.

Görüntülü görüşmenin sağladığı hizmetler şunlardır:

Yurt dışında daimi ikamet belgesi (Πιστοποιητικού Μονίμου Κατοίκου Εξωτερικού) verilmesi.

Aile medeni durum veya doğum (Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ή γέννησης) belgesi verilmesi.

İkamet belgesi (Βεβαίωση διαμονής) belgesi verilmesi.

Noterlik belgelerinin (evlilik veya ölüm) kopyaları veya özetleri (Αντίγραφα ή αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων) belgelerinin verilmesi.

Emeklilik hakkının beyanı (Δήλωση δικαιούχου σύνταξης) belgesinin verilmesi.

Konsolosluk kurumuna başvuruların veya beyanların sunulması (Υποβολή αιτήσεων ή δηλώσεων στην Προξενική Αρχή).

Deneme süresi boyunca, hizmet İngiltere’deki Yunanistan Büyükelçiliği ve New York ve Toronto Başkonsolosluğu tarafından sağlanacak. Yakın gelecekte Düsseldorf, İstanbul ve Boston Başkonsolosluklarının yanı sıra Perth Konsolosluğu da eklenecek.

Söz konusu uygulama 2021 yılı içinde sırasıyla değişik ülkelerde bulunan tüm Konsolosluk makamlarına genişletilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz