Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “YUNANİSTAN’LA İŞBİRLİĞİMİZ STRATEJİK”

“YUNANİSTAN’LA İŞBİRLİĞİMİZ STRATEJİK”

21
0

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Yunan Devlet Televizyonu NET’e verdiği demecinde Türkiye ile Yunanistan’ın işbirliğinin stratejik olduğunu belirttiği ifade ediliyor.

Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın yarınki İstanbul buluşması öncesinde Başbakan Erdoğan Yunan Devlet Televizyonu NET’in sorularını yanıtladı.

Erdoğan, iki ülke arasında işbirliğine dikkati çekerek, “Biz iki ülke arasındaki işbirliğini stratejik olarak nitelerken, bu stratejik işbirliğine farklı bir boyut kazandırmak istiyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerde dedikoduya dayalı bir politika benimsemek istemiyoruz” ifadesini kullandı.

Erdoğan, müzakere çerçevesine ilişkin ise şöyle dedi:

“Yunan Hükümeti ile müzakerelerimizde ikili ilişkilerin bulunduğu noktayı değerlendireceğiz ve bundan böyle nasıl hareket edeceğimizi ele alma fırsatı bulacağız.

Zengin bir gündemimiz olacak ve çalışmalarımız sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar devam edecek. Görüşmelerimizde turizm, enerji, telekomünikasyon ve ikili ilişkilerimize nasıl yön vereceğimiz gibi birçok konuyu ele alacağız. Ayrıca iki ülke de NATO üyesi olduğu için bu özelliğimiz temelinde nasıl adımlar atacağımız konusunu da konuşmamız gerekiyor.”

İki ülke arasındaki ticari ilişkilere de değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

“2012 yılı sonunda toplam dış ticaret dengesi 5 milyar dolar. Bunların 3,5 milyarlık kısmı Yunanistan‘ın ihracatı, 1,5 milyarlık kısmı ise bizim Yunanistan‘a ihracatımız. Başka bir deyişle komşu hakkını koruyarak dayanışma içinde bu yönde yol alıyoruz.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarınki toplantının Türk-Yunan ilişkilerinde geçmişten bugüne kadar atılan en önemli adımlardan biri olduğunu düşündüğünü belirterek, “Samaras ile Doha’daki kısa görüşmemizde bu konuları konuşma fırsatı bulmuştuk. Ele alacağımız konularla daha fazla adımlar atacağız. Halihazırda bazı anlaşmalar imzalamış bulunuyoruz ve şimdi de başka anlaşmalar imzalayacağız. Zannediyorum ki her şey yolunda gidecek” dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz