Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’IN ULUSLARARASI HAVACILIK EĞİTİMİ MERKEZİ’NİN İLK MÜŞTERİSİ KATAR HAVA KUVVETLERİ

YUNANİSTAN’IN ULUSLARARASI HAVACILIK EĞİTİMİ MERKEZİ’NİN İLK MÜŞTERİSİ KATAR HAVA KUVVETLERİ

23
0

Yunanistan’ın Uluslararası Havacılık Eğitimi Merkezi’nin ilk müşterisi Katar Hava Kuvvetleri olacak.

Yunanistan’ın Mora’da Kalamata şehrinde oluşturduğu Uluslararası Havacılık Eğitimi Merkezi’nin ilk müşterisi körfez ülkelerinden Katar Hava Kuvvetleri olacak. Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un söylediğine göre, pilotların eğitimi için Katar daha şimdiden randevu almış ve sıraya geçmiş vaziyette.

Atina’da bulunan Katar Başbakan Vekili Savunma Bakanı Khalid bin Mohamed Al Attiyah ile Yunan mevkidaşı Kammenos arasında gerçekleştirilen görüşmede ele alınan konulardan biri de, Katar Hava Kuvvetleri’ne ait pilotların Kalamata’da Uluslararası Havacılık Eğitimi Merkezi’nde belirli bir süre ön cephe savaşı ile uygulamalı eğitim almaları ele alındı.

Atina’da gerçekleşen görüşme sonrasında Kammenos gazetecilere yönelik yaptığı açıklamada, “Savunma sanayilerimizle, hem devlet hem de özel sektörle işbirliği içinde genişlemeye hazırız, ki burada çok başarılı ortaklıklar var ve elbette her iki ülkede de subayların eğitimi ve değişimi ile ilgili yeni ortaklıklar kurduk” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz