Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’IN TURİZMİ KARNAVALLARLA CANLANDI

YUNANİSTAN’IN TURİZMİ KARNAVALLARLA CANLANDI

25
0

Yunanistan’ın başta Patra, Naoussa ile İskeçe olmak üzere farklı noktalarında düzenlenen karnavallar, Türklerin de yoğun ilgi göstermesiyle ülkedeki turizmin önemli ölçüde canlanmasını sağladı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği· (TÜRSAB) Ar-Ge Departmanınca yapılan araştırmaya göre, geçen yıl Türkiye’den Yunanistan’a 898 bin 919 seyahat gerçekleşti.

Bu seyahatlerin 725 bin 601’ini gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler, 114 bin 405’ini akraba, arkadaş, 52 bin 387’sini ise iş amaçlı ziyaretler oluşturdu.

Özellikle yeme içme fiyatlarındaki uygunluk, coğrafi ve kültürel yakınlıkla Türk vatandaşlarına sağlanan vize kolaylığı, son yıllarda Yunanistan’a giden Türk turist sayısının artmasındaki en önemli etken olarak belirlendi.

Karnavallara yoğun ilgi

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunanistan’a giden turistlerin ağırlıklı olarak tercih ettikleri destinasyonların Santorini, Mikonos, Rodos, İstanköy, Samos, Sakız ve Girit adaları ile Selanik, Kavala ve Atina şehirleri olduğunu belirtti.

“Mübadele döneminde ataları Yunanistan’dan Türkiye’ye göçmüş çok sayıda vatandaşımız da Yunanistan’ı ziyaret etmektedir.” diyen Ulusoy, bunun yanında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu, çocukluk ve gençlik günlerinin bir kısmını geçirdiği yer olan Selanik’teki Atatürk Evi’nin de Türk vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği yerlerden olduğunu kaydetti.

Yunanistan’ın farklı noktalarında düzenlenen ve turistik olduğu kadar kültürel olarak da Türk vatandaşlarından ilgi gören karnaval ve etkinlikler bulunduğuna da değinen Başaran Ulusoy, şöyle konuştu:

“Türk vatandaşlarının en yoğun katılım gösterdiği etkinlik olarak İskeçe Karnavalı’nı sayabiliriz. Mart ayında düzenlenen bu etkinliğe, TÜRSAB üyesi birçok seyahat acentesi özel turlar düzenlemektedir. İskeçe Karnavalı, kış aylarında düşük kalan Yunanistan’a seyahat talebini önemli ölçüde canlandırmaktadır. Yaz aylarında Yunanistan’ın farklı kentlerinde ve adalarında düzenlenen festivaller de kültür turizmine meraklı Türk vatandaşlarınca rağbet görmektedir.”

Noel baba veya karnaval bizim bayramımız değildir

Hatırlanacağı üzere İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete İskeçe Karnavalı öncesinde şu açıklamayı yapmıştı: “Unutmamak gereki ki Noel baba bayramına, karnaval etkinliklerine bizim saygımız var. Biz Müslüman Türk toplumu olarak Hıristiyan hemşerilerimizin bu bayramlarına, bu adetlerine saygı duyuyoruz. Ancak bunlar bizim bayramlarımız değildir. Noel baba veya karnaval bizim bayramımız değildir. Biz bunları kutlamak durumunda değiliz” açıklamasında bulunmuştu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz