Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’IN EDİRNE KONSOLOSLUĞU’DA VİZE ESNEKLİĞİ

YUNANİSTAN’IN EDİRNE KONSOLOSLUĞU’DA VİZE ESNEKLİĞİ

15
0

Türkiye’ye karşı katı vize kuralları ile bilinen Yunanistan’ın Edirne Konsolosluğu, Bayan Konsolos Katerina Varvarigou’nun göreve gelmesi ile esnediğini açıkça gösterdiği belirtiliyor.

AB üyesi olmasından dolayı Schengen vize kurallarına uymak durumunda olan ve yaşanan ekonomik krizden dolayıda kapılarını Türk vatandaşlarına turizm ve işbirliği beklentisinden dolayı açmak durumunda kalan Yunanistan, uyguladığı katı vize kurallarından tamamen uzaklaşmış durumda.

Edirne’de bulunan Yunanistan Konsolosluğu’nun Trakya bölgesinde yaşayan vatandaşlara vize verdiği ve geçmiş yıllara oranla uyguladığı katı tutumdan tamamen uzaklaştığı ifade ediliyor.

Edirne’de 2 yıl önce göreve başlayan Yunanistan’ın Edirne Konsolosu Bayan Katerina Varvarigou’nun sorumluluk bölgesinde yaptığı ziyaretler sonrasında sağladığı ikili ilişkiler ile vize müracaatı yapan vatandaşlara gerekli kolaylığın sağlanması konusunda personeline talimatlar verdiği ve bu talimatlar sonrasında vizelerde gözle görülür bir esneme olduğu net bir şekilde anlaşılıyor.

Edinilen bilgiye göre, Bayan Katerina Varvarigou’nun 2011 yılında göreve geldiğinde, Yunanistan’ın Edirne Konsolosluğu’nun 400 kadar vize verdiği, ancak bu sayının 2013 yılında 1600 ü aşması bunun en somut göstergesi olarak görülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz