Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’IN ABD’DEN ALDIĞI 70 SAVAŞ HELİKOPTERİ YOLA ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR

YUNANİSTAN’IN ABD’DEN ALDIĞI 70 SAVAŞ HELİKOPTERİ YOLA ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR

18
0

Yunanistan’ın ABD’den aldığı 70 adet savaş helikopteri yola çıkmaya hazırlanıyor.

Yunanistan Dışişleri ve Savunma Konseyi (KİSEA) toplantısında 70 adet OH-58D Kiowa Warrior kullanılmış savaş helikopteri alımını onaylamıştı ve şimdi sırada o helikopterler ABD’den yola çıkmaya hazırlanıyor. Deniz yoluyla Yunanistan’a getirilecek olan 70 adet OH-58D Kiowa Warrior silahlı, tanımlama ve saldırı helikopterleri 2018 Aralık ayına kadar Pire Limanı’nda olması planlanıyor.

70 helikopterin maliyeti 46 milyon dolar. Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, 70 adet OH-58D Kiowa Warrior helikopterini bir Apache helikopteri fiyatına almanın sevincini yaşıyor.

Helikopterlerin alımı gerçekleştikten ve Yunanistan’a getirildikten sonra bakım onarımı tamamlanınca da Yunanistan Kara Kuvvetleri planlaması neticesinde helikopterlerin büyük bölümünün Ege adalarına ve bir bölümünün de Kavala bölgesine konuşlanması hedefleniyor.

70 adet OH-58D Kiowa Warrior, üzerlerinde hava destek yardım cihazları ve haberleşme sistemleri olmayan, 70 adet OH-58D Kiowa Warrior silahlı tanımlama ve saldırı helikopterlerine bu sistemler Yunanistan’da Yunan şirketi tarafından monte edilecek. Bununla birlikte, en az 150 adet Fire & Forget Hellfire AGM-114L, roketleri de geliyor.

Helikopterin özellikleri;

Uzunluğu 12,85 m.

Pervane çapı 10,67 m.

Yüksekliği 3,93 m.

Taşıdığı silah 7,62 mm.

Roket fırlatma sistemi 2,7 mm, ATAS Stinger ve AGM-114 Hellfire.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz