Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DAKİ TÜTÜN ÜRETİCİLERİNE MÜJDELİ HABER

YUNANİSTAN’DAKİ TÜTÜN ÜRETİCİLERİNE MÜJDELİ HABER

25
0

Dünya sigara devi Philip Morris şirketi Yunanistan’daki tütün üreticilerine deyim yerindeyse hayat öpücüğü veren bir anlaşmayı imzalamak üzere.

Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Athanasios Tsaftaris Economist dergisinin Selanik’teki konferansında yaptığı konuşmada, Yunanistan’da Papastratos şirketini kontrol eden Philip Morris’in üç yıllığına Yunanistan’da üretilen tütünlerin % 50’sini alma sözü verdiğini açıkladı. Önümüzdeki günlerde Philip Morris şirketinin üst düzey Yunanlı Genel Müdürü Andreas Kalatzopoulos’un Yunanistan’a gelmesi ve anlaşmanın resmiyet kazanması bekleniyor.

Papastratos şirketi idari danışmanı Nikitas Theofilopoulos’un konu hakkında yaptığı ve Azınlıkça Online ekibi tarafından Türkçeye çevirdiği açıklaması şöyle:

“Philip Morris International adına Başbakan Antonis Samaras’a şirketimizin Yunanistan Hükümeti ile şark tipi Yunan tütünlerinin 2013-2015 döneminde satın alınmasını öngören bir anlaşma imzalama niyetinde olduğunu aktardım. Teklifimizle aramızda tarihî bağların olduğu ve ekonomik krizden büyük yara alan Yunanlı tütün üreticilerine yardım edeceğimizi ümit ediyoruz. Teklifimizin tamamı önümüzdeki günlerde Tarımsal Kalkınma Bakanlığı’na sunulacak ve bir an önce bu anlaşmayı hayata geçireceğimizi umut ediyoruz”.

Yunanistan’da 2005 yılında 110 milyon kilo tütün üretilirken bugün için bu rakamın 26 milyon kiloya düşürüldüğü göz önünde bulundurulduğunda, Philip Morris’in Yunanistan hükümetiyle üç yıllığına imzalayacağı anlaşma ayrı bir önem kazanıyor.

2005 yılında Yunanistan’da yaklaşık 49.000 tütün üreticisi bulunurken, bu rakamın 2012 yılında 15.000’e düştüğü belirtiliyor. Bu anlaşmanın Batı Trakyalı tütün üreticilerini de sevindirmesi beklenirken, gelecek yıldan itibaren tütün üreticilerinin firmanın satın alacağı şark tipi tütüne yönelmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz