Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DAKİ SİYASİ VE EKONOMİK KRİZİN BATI TRAKYA TÜRK TOPLUMU ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİN ELE...

YUNANİSTAN’DAKİ SİYASİ VE EKONOMİK KRİZİN BATI TRAKYA TÜRK TOPLUMU ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİN ELE ALINACAĞI LİDERLER KONFERANSI

15
0

Avrasya Üniversiteler Birliği tarafından, İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliği ile Avrasya coğrafyasından liderlerin ana konuşmacı olarak davet edildiği bir konferans gerçekleşmeye devam ediyor.

 

Batı Trakya ve genel olarak Yunanistan’da yaşayan Türklerin durumlarını ortaya koymak maksadıyla planlanan “Yunanistan’da Türk olmak ve Batı Trakya Türklerinin Sorunları” konulu konferansa konuşmacı olarak Batı Trakya Türk Toplumunu temsilen Dostluk, Eşitlik ve Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali ÇAVUŞ, Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) Başkanı ve Gazeteci Cemil Kabza, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim ŞERİF ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet METE katılacaktır.

 

Konferansta yaşanan ekonomik krizin genel değerlendirilmesi ve özellikle Batı Trakya’ya etkileri de değerlendirilecek ve gelecekte sorunların çözülmesi için yapılması gereken hususlar ortaya konacaktır.

 

Eğitim yoluyla gelecekte daha barışçıl bir dünya yaratma vizyonunu benimseyen Avrasya Üniversiteler Birliği; İstanbul Aydın Üniversitesi’nin imkânlarından da yararlanarak, konuları gerçek uzmanlarının ağzından akademisyenlere ve ilgililere duyurup tecrübelerini paylaşmaları için gerekli akademik altyapıyı oluşturma konusunda üzerine düşeni yapmaktadır.

 

İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Kampusu A Blok Konferans Salonunda 13 Aralık 2011 günü 14:00-16:00 saatleri arasında yapılacak Liderler Konferansına TBMM ilgili Milletvekilleri ve ilgili Başkanlıklar, ilgili Türk ve Yunan Başkonsolosları, EURAS Üye Üniversite Rektörleri yanında öğrenciler, akademik personel, ilgili Yerel Yönetim ve sivil toplum kuruluş temsilcileri başta olmak üzere tüm basın mensupları davetlidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz