Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA, “USTA ARACIMIN TAMİRİ KAÇA ÇIKAR” DÖNEMİ KAPANIYOR!

YUNANİSTAN’DA, “USTA ARACIMIN TAMİRİ KAÇA ÇIKAR” DÖNEMİ KAPANIYOR!

24
0

Yunanistan’da araç tamirlerinde şimdiye kadar bildiklerinizi unutun, “Usta, aracımın tamiri kaça çıkar” dönemi kapanıyor. Mecburi fiyat listesi uygulaması geliyor.

Yunanistan’da araç, kayık ve yat tamirlerinde şimdiye kadar bildiklerinizi unutun, “Usta, tamir kaça çıkar” dönemi kapanıyor. Mecburi fiyat listesi uygulaması geliyor. Yunanistan geneli araç tamirhanelerinde bundan böyle KDV (FPA) dahil olmak üzere fiyat listesi uygulaması başlayacak.

Ürün Taşınması ve Pazarlanması, Hizmet Sunulması Yönetmeliği tarafından mecburi olarak uygulanacak yeni düzenleme de her tamir için değişik ve analitik fiyat uygulanacak.

Tamirhaneler tarafından araç tamirlerinin markası ve modeline göre fiyat listesi KDV ile birlikte oluşturulduktan sonra tamirhaneye asılma mecburiyeti getiriliyor.

Dolayısıyla da tamir bittikten sonra araç sahibine kesilecek olan faturada, yapılan tamir ve hizmet, araç modeli ve markasının belirtilerek analitik olarak ne tamiri yapıldığı yazılması zorunluluğu getiriliyor.

Devlet kurumlarının araçlarına yapılacak olan tamirin yapılmazdan önce yazılı olarak fiyat listesi ve tutarı belirtilerek ilgili makama sunulması gerekmektedir.   

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz