Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA ÜRETMEK İÇİN GELDİLER!

YUNANİSTAN’DA ÜRETMEK İÇİN GELDİLER!

26
0

Japonlar bu uçağı Yunanistan’da üretmek için geldiler, 24 saatte her tarafını gezdiler.

Japonya tarafından üretilen ShinMaywa US-2 tipi amfibi uçağın Yunanistan’da üretilmesi için Japonya savunma Bakanlığı’ndan üst düzey bir ekip 24 saatliğine Atina’ya geldi.

Atina’ya gelen Japon heyeti rekor sayılabilecek bir zamanlamayla Yunanistan Havacılık Sanayi, 112. Hava Üssü ve Savunma Yatırımları Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyaretin amacı ise Japonya’nın ürettiği ShinMaywa US-2 tipi amfibi uçağının Yunanistan ile birlikte Atina’nın yaklaşık 40 km dışında bulunan Yunanistan Havacılık Sanayi (EAB) fabrikasında üretilmesi hedefleniyor.

Bu vesileyle Atina’ya gelen Japon Savunma Bakanlığı’ndan Savunma Heyeti Komitesi Başkanı Yoshiyuki Suzuki, (Commissioner Acquisition, Technology & Logistics Agency) Japonya’nın Atina Büyükelçisi Yasuhiro Shimizu ile birlikte Yunanistan’ın Savunma Yatırımları Genel Müdürlüğü’nde görevli emekli Koramiral Kiriakos Kiriakidis ile görüştü.

Japonlar EAB fabrikasında neyi gördü

Japon heyetini EAB fabrikasına gelişinde EAB Yönetim Kurulu Başkanı Zaharias Gikas, İdari Danışman Georgios T. Mazarakos, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haralambos Papaspiros karşıladı. Yaklaşık 3 saat süren görüşmede, Yunanistan’ın da ShinMaywa US-2 amfibi uçağının üretiminde katkısı bulunduğu program kapsamında olası işbirliği imkanlarının ele alındığı ve enine boyuna konuşulduğu belirtiliyor. Heyetin son olarak fabrikayı gezdiği, kendilerine verilen bilgiler doğrultusunda çalışma sistemi ve teknolojik durumu yakından inceledikleri ifade ediliyor.

Hatırlanacağı üzere 2017 yılının Eylül ayında Yunanistan Savunma Yatırımları Genel Müdürü emekli Koramiral Kiriakos Kiriakidis Tokyo’yu ziyaret etmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz