Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA, TÜRKİYE’DEKİ SEÇİMLER İÇİN OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

YUNANİSTAN’DA, TÜRKİYE’DEKİ SEÇİMLER İÇİN OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

29
0

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Halit Çevik eşi ile beraber sabah saatlerinde oy kullandı. Oy verme işlemlerini inceleyen Çevik, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Türkiye’de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci dönem milletvekili genel seçimleri için Yunanistan’da yaşayan Türk vatandaşları oy kullanmaya başladı.

Yunanistan’da yaşayan Türk vatandaşları, Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekilliği seçimlerinde oy kullanmak üzere sandık başına gitti. Atina-Gümülcine-Selanik ve Rodos Konsolosluklarında oy verme işlemleri bugün ve yarın sabah saat 9’dan akşam 9’a kadar devam edecek.

Atina-Pire Başkonsolosluğuna kayıtlı 9 bin 500 Türk vatandaşı bulunmakta, aynı zamanda Gümülcine’de 300, Selanik’te 800 ve Rodos adasında da 500 seçmen kütüğü bulunuyor. Atina Pire Başkonsolosu Oya Yazar ise oy verme işleminin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Selanik Başkonsolosluğu’nda da oy verme işlemi başladı. Başkonsolos Orhan Yalman Okan eşi Aslıhan Özmen Okan ile birlikte oyunu kullandı. Selanik’te yaklaşık 800 Türk vatandaşı bulunuyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz