Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA İŞTEN ÇIKARMALARA TEPKİLER SÜRÜYOR

YUNANİSTAN’DA İŞTEN ÇIKARMALARA TEPKİLER SÜRÜYOR

13
0

Yunanistan Belediyeler Birliği (KEDE) üyeleri, alınan mali önlemler çerçevesinde İdari Reformlar Bakanlığı’nın uygulamaya koyacağı işten çıkarılma ya da iş yedeğine alınmaya ilişkin kanun ile idari ve mali özerkliği kısıtlayan tüm düzenlemeleri protesto etti.

Parlamento binasının da bulunduğu Sintagma meydanında bir araya gelen ve aralarında bazı belediye başkanlarının da bulunduğu göstericiler, “Bu kanun uygulanmayacak” şeklinde sloganlar atarak, “Troyka dışarı” yazılı bir pano açtı.

Yerel Yönetim Çalışanları (POEOTA) da İdari Reformlar Bakanlığı’nın işten çıkarılma ya da iş yedeğine alınmayla ilgili kanunu uygulamaması için protesto gösterisi düzenledi. Karaiskaki Meydanı’nda toplanan yerel yönetim çalışanları meclis binasının da bulunduğu Sintagma meydanına yürüdü.

Burada, güvenlik barikatlarını yıkıp, meclisin avlusuna giren göstericiler bir süre slogan attıktan ve oturma eylemi yaptıktan sonra, polisin uyarısıyla dışarı çıktı.
Sabah saatlerinde Yerel Yönetim Çalışanları İcra Kurulu acil toplanarak İdari Reformlar Bakanlığı’nı Troyka heyetinin istediklerini harfi harfine uygulamakla suçladı.

Öte yandan İdari Reformlar Bakanlığı Pazartesiden itibaren iş yedeğine alınacak çalışanların bilgilerini toplayarak, kanunu uygulamaya sokacağını belirtti. Bunun üzerine Yerel Yönetim Çalışanları (POE-OTA) yarından itibaren 48 saatlik greve gideceklerini açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz