Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA “RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN BİYOGRAFİSİ” KİTABI TANITILDI

YUNANİSTAN’DA “RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN BİYOGRAFİSİ” KİTABI TANITILDI

9
0

Yunanistan’da, Gazeteci-yazar Vaggelis Papadopulos’un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında yazdığı kitap, Atina’daki eski Parlamento binasında düzenlenen bir basın toplantısında tanıtıldı.
Vaggelis Papadopulos, çok sayıda gazeteci ve üniversite öğretim üyesinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Kinitro yayınevi tarafından basılan kitabın yazımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Toplantıda konuşan Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) milletvekili ve gazeteci Nasos Athanasiyu, dünyada üç lider hakkında en çok kitap yazıldığını, bunların başında da Recep Tayyip Erdoğan’ın geldiğini söyledi.

 

Erdoğan’ın iktidara geldiğinden bu yana Yunanistan ile herhangi bir kriz yaşanmadığını ifade eden Athanasiyu, “Buna rağmen, neden Yunanistan’da Recep Tayyip Erdoğan hakkında sadece bir kitap yazıldı? Oysa Erdoğan hakkında, 12’si biyografisiyle ilgili olmak üzere İngilizce 50’yi aşkın kitap bulunuyor. Bu konu beni şaşırtıyor. Rakibi de olsan, ona saygı duymalı, kim olduğunu bilmelisin. Rakibini küçük görmemelisin ve araştırmalısın. Vaggelis Papadopulos bize bu bilgileri sunuyor. Bu yüzden Yunanistan Savunma Bakanlığı’nın teşekkür etmesi gerekiyor” dedi.

 

Yeni Demokrasi Partisi (ND) milletvekili ve gazeteci Sofia Vultepsi ise, Papadopulos’un kitabının iyi bir araştırmacılık ve gazetecilik örneği olduğunu belirterek, kitapta Başbakan Erdoğan ile ilgili yer alan bilgilerin “oksijen” değerinde olduğunu söyledi.
Patra Üniversitesi’nden Prof. Hristos Vudis, Yunanistan’ın sorunlarından Yunanlıların kendilerinin sorumlu olduğuna inandığını belirterek, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde Yunanistan’ın Türkiye ile bazı şeyleri paylaşması gerektiğini söyledi.
Türkiye ve Yunanistan arasında samimi dostluk ve işbirliği ilişkisi oluşturulmasından yana olduğunu belirten Vudis, “Bahçemizde altın bulursak, onu komşumuzla paylaşmamız gerekiyor. Öyle bir komşuluk ki hem bizim onları, hem de onların bizi anlaması gerekiyor. Eşitlik ve dostluk ilişkileri istiyoruz” diye konuştu.

 

“Büyük bir lider ve büyük bir millet için yazılmış kitap”

 

Gazeteci Aleksandros Velios da, Papadopulos’un kitabının, “Büyük bir lider ve büyük bir millet için yazılmış kitap” olduğunu ifade ederek, “kitabın en büyük özelliği de Erdoğan’la ilgili olmasıdır” dedi.

 

“Erdoğan’ın, Türkiye’de Kemal Atatürk’ten ve Turgut Özal’dan sonra son yılların en önemli kişiliği” olduğunu ifade eden Velios, “Yunanistan şu anda çöküş halinde. Türkiye ise uluslararası alanda gittikçe daha çok rol alıyor. Böyle eşit olmayan iki taraf arasında nasıl bir işbirliği olur bilemiyorum” dedi.
Türk-Yunan Ticaret Odası Başkanı Panagiotis Kutsikos ise Türkiye ekonomisinin Erdoğan’la birlikte büyük bir kalkınma kaydettiğini belirterek, Türkiye’nin, bugün kalkınma konusunda tüm ülkelere örnek olduğunu söyledi.
Toplantıda söz alan İstanbul Rumları Ekümenik Federasyonu Başkanı Nikos Uzunoğlu da, kitaptaki görüşlerin kendi görüşlerini ifade ettiğini belirterek, herkese kitabı alarak okumasını tavsiye etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz