Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA OTEL FİYATLARINDA GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 100’E VARAN ARTIŞLAR KAYDEDİLDİ

YUNANİSTAN’DA OTEL FİYATLARINDA GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 100’E VARAN ARTIŞLAR KAYDEDİLDİ

12
0

Turizm sektörünün hareketlenmesiyle otel fiyatları iki katına kadar çıktı.

Ekonomik krizle mücadele eden Yunanistan’da, turizm sektörünün son yıllardaki durgunluğun ardından yeniden canlanma emareleri göstermesiyle otel fiyatlarında geçen yıla oranla yüzde 100’e varan artışlar kaydedildi.

Yunan medyasında yayımlanan Trivago otel fiyatları raporu endeksine göre, otel fiyatlarının en yüksek olduğu yerlerin başında en çok turist çeken Santorini Adası gelirken, başkent Atina’da da otel fiyatları geçen yıla oranla yüzde 35 oranında arttı.

Santorini Adası’nda geçen yıl ortalama 257 euro civarında gecelik konaklama ücreti, bu yıl 501 euro’ya yükselirken, Mikonos, Firostefani, Fira gibi turistik adalardaki otellerde de yüzde 51 ila yüzde 77 arasında değişen fiyat artışları kaydedildiği belirtildi.

Trivago endeksine göre, ülkenin bazı büyük kentlerindeki otellerde de büyük fiyat artışları olduğu gözlenirken, başkent Atina’da geçen yıl ortalama 88 euro alan bir gecelik konaklama ücreti bu yıl 119 euro civarında bulunuyor.

Atina hükümeti, Mali krizle mücadelede lokomotif olarak görülen turizm sektöründen önemli gelir elde etmeyi hedefliyor. Başbakan Andonis Samaras bir süre önce yaptığı açıklamada, hükümetin turizme yılda 500 milyon euro yatırım yapmayı ve ayrıca vergi oranlarını da kademeli olarak düşürmeyi planladığını belirtmişti.

Turizmden 2013 yılında 11 milyar euro gelir sağlayan Yunanistan’ı bu yıl 20 milyon kişinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz