Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “YUNANİSTAN’DA MAALESEF IRKÇI DEVLET MEKANİZMASI YENİDEN GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİNİ HEDEFE KOYDU”

“YUNANİSTAN’DA MAALESEF IRKÇI DEVLET MEKANİZMASI YENİDEN GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİNİ HEDEFE KOYDU”

10
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Merkezi, Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin karşılaştığı sorun ile ilgili yazılı bir aöıklama yayınladı. Açıklamada, “1980’li yıllara damgasını vuran bu baskı politikalarının üzerinden geçen 30 yılın sonunda Yunanista’nın haksızlık ve hukuksuzluktan vaz geçileceği beklentilerinin yüksek olduğu bugünlerde, maalesef ırkçı devlet mekanizmasının yeniden Gümülcine Türk Gençler birliğini hedefe koyduğu göstermektedir” ifadelerine yer veriliyor.

 

YUNANİSTAN 1980’Lİ YILLARIN  ZİHNİYETİNE DOĞRU HIZLA SÜRÜKLERNİYOR

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın son dönemde karşı karşıya kaldığı sorunların, Yunanistan’ın cunta sonrası başlayan ve seksenli yıllarda toplumun kimliğinin inkarı ile, çağdışı, temel insan hak ve özgürlüklerine, Azınlığımızın vazgeçilmez haklarını belirleyen Lozan Antlaşmasına temelden aykırı davranışlarının timsali olan GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİNE YÖNELİK OLARAK 30 YIL SONRA YENİDEN KAPATMA HAREKATINI BAŞLATTIĞI GÖZLEMLENMEKTEDİR.

 

Diğer taraftan son günlerde, Lozan Andlaşmasından doğan haklar nedeniyle ana dilimizde eğitim diyen insanlara ve çocuklarına yönelik gösterilen olumsuz yaklaşım, bir tarafta dururken, daha dün camilerimizdeki huzuru kaçırma adına adeta toplumun düzenine dinamit koyarcasına gerçekleştirilen; toplum tarafından dikkatle izlenen gelişmeler devam ederken, bugün atılan son adım ile Azınlığın adeta sabrı test edilmektedir.

 

Bu gün Yunanistan tarafından yeniden hedefe oturtulan Gümülcine Türk Gençler Birliği, 1928 -.1983 tarihleri arasında faaliyetlerini sürdürmüş, Türk Azınlığı’nın etnik kimliğini kabul etmeyen Yunanistan adında “Türk” kelimesi bulunduğu için Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni 1983 yılında kapatılması için yargı sürecini başlatmış, tabelası yerinden mahkeme kararı ile sökülmüş, buna rağmen azınlık insanlarına hizmet vermeye devam etmiştir.

 

1980’li yıllara damgasını vuran bu baskı politikalarının üzerinden geçen 30 yılın sonunda Yunanista’nın haksızlık ve hukuksuzluktan vaz geçileceği beklentilerinin yüksek olduğu bugünlerde, maalesef ırkçı devlet mekanizmasının yeniden Gümülcine Türk Gençler birliğini hedefe koyduğu göstermektedir.

 

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının bu saldırıyı da yılmadan hukuktan ayrılmadan berteraf edeceğinden hiç şüphemiz yoktur.

 

Temennimiz; aklı selimin galip gelmesi ve toplumu gerecek hareketlerden Yunanistan yönetimin medet ummamasıdır.

 

Yine, dikkatle izlediğimiz son günlerdeki gelişmeler gibi, bu olayında arkasında duran zihniyetleri ve sergilenen yaklaşımı şiddetle kınadığımızı belirtmek isteriz. Saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

Av.Necmettin HÜSEYİN                       Av.Burhaneddin HAKGÜDER

Genel Sekreter                                          Genel Başkan

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz