Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “YUNANİSTAN’DA KURTARICI YENİ KABİNE AÇIKLANDI”

“YUNANİSTAN’DA KURTARICI YENİ KABİNE AÇIKLANDI”

13
0

Başbakan Yorgo Papandreu, beklenen kabine değişikliğini yaptı. Maliye Bakanlığı’na Savunma Bakanı Evangelos Venizelos getirildi. Venizelos, Başbakan Yerdımcılığı görevini de üstlendi. Maliye Bakanı Papakonstantinu ise Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı oldu. Yeni Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis oldu. Savunma Bakanı ise Panos Beglitis oldu. Beglitis yardımcılıktan Bakanlığa getirildi.

 

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yorgo Petalotis, Papandreu’nun yeni kabinesini açıkladı. Çoğu bakan yer değişirken az sayıda bakan yerini korudu. Yeni kabine toplam 42 üyeden oluşuyor. Eleştirilerin odağındaki Maliye Bakanı Yorgos Papakonstantinu, yerini Savunma Bakanı Evangelos Venizelos’a bıraktı. Anayasa Hukuku Profesörü olan Evangelos Venizelos, Başbakan Yardımcılığını da üstlenerek bakanlar arasındaki koordinasyonu sağlayacak.

 

Maliye Bakanı Papakonstantinu ise Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı oldu. Dışişleri Bakanı Dimitris Druças yeni kabinede kendine yer bulmazken, yeni Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis oldu.

 

VENİZELOS

 

1993’den bu yana PASOK milletvekili olan Evangelos Venizelos, 2000-2004 yılları arasında kültür, 1999-2000 yıllarında kalkınma, 1996-1999 yılları arasında kültür, 1996 yılı ocak-eylül ayları arasında adalet, 1995-1996 yıllarında ulaştırma ve iletişim bakanı, 1994-1995 yıllarında ise hükümet sözcüsü olarak görev yaptı. Venizelos, 2009 yılından bu yana Savunma Bakanlığı yapıyordu.

 

PASOK’un en önemli kurmaylarından olan Venizelos, 2007’de PASOK genel başkanlığı için aday olmuş ancak daha sonra yarıştan çekilince Papandreu seçilmişti.

 

1957’de Selanik’te doğan Venizelos, Selanik Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Venizelos, Anayasa Hukuku konusunda öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1996’da başlayan ve 2001 sona eren kapsamlı anayasa değişikliğinde raportör olarak aktif görev üstlenen Venizelos, İngilizce ile Fransızca konuşuyor. Evli ve 1 çocuk babası.

 

YENİ DIŞİŞLERİ BAKANI

2004 yılından bu yana Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı olan Lambrinidis, 1994 yılından bu yana dışişlerinin değişik kademelerinde görev yaptı. Lambrinidis Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkan Yardımcılığını da yürütüyordu. Papandreu’nun yakın çalışma arkadaşları arasında yer alıyordu. 2004 yılında PASOK’tan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçildi. Dışişleri Bakanlığından alınan Dimitris Druças’ı da ihmal etmeyen Papandreu, Druças’a Lambrinidis’in görevini verdi.

 

Yeni kabine şu isimlerden oluşuyor:

 

Başbakan: Yorgo Papandreu

Başbakan Yardımcıları: Theodoros Pangalos ve Evangelos Venizelos

Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü: İlias Mosyalos

İçişleri Bakanı: Haris Kastanidis

Bölgesel Kalkınma, Rekabet ve Denizcilik Bakanı: Mihalis Hrisohoidis

Maliye Bakanı: Evangelos Venizelos

Dışişleri Bakanı: Stavros Lambrinidis

Savunma Bakanı: Panos Beglitis

Çalışma ve Sosyal Sigorta Bakanı: Yorgos Kutrumanis

Kamu Güvenliği Bakanı: Hristos Papuçis (değişmedi)

Eğitim ve Din işleri Bakanı: Anna Diamandopulu (değişmedi)

Altyapı ve Ulaştırma Bakanı: Yannis Ragusis

Sağlık Bakanı: Andreas Loverdos (değişmedi)

Tarım ve Gıda Bakanı: Kostas Skandalidis (değişmedi)

Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı: Yorgos Papakostandinu

Adalet Bakanı: Miltiadis Papaioannu

Kültür ve Turizm Bakanı: Pavlos Gerulanos (değişmedi)

İdari Reformlar ve e-Devlet Bakanı: Dimitris Reppas

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz