Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA IRKÇILIKLA MÜCADELE YASASI KABUL EDİLDİ

YUNANİSTAN’DA IRKÇILIKLA MÜCADELE YASASI KABUL EDİLDİ

16
0

Yasa, soykırım iddialarını inkar eden ve aşağılayanlara para ve hapis cezası öngörüyor.

Yunanistan’da, ırkçılıkla mücadele kapsamında hazırlanan ancak koalisyon hükümeti ortakları arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine askıya alınan ve yapılan değişikliklerin ardından yeniden parlamentoya getirilen tasarı bugün yapılan ikinci oylamada onaylandı.

Parlamentoda 101 milletvekilinden oluşan yaz dönemi oturumunda cuma günü yapılan ilk oylamada, muhalefet partilerinin isim okunarak oylanması talebi üzerine bugüne ertelenen, aralarında savaş suçlarını, soykırımları ve Nazi cinayetlerini kötü niyetle küçümseyen ve inkar edenlere para ve hapis cezası öngören maddenin de yer aldığı ilk üç madde oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Parlamentoda geçen cuma günü yapılan oylamada Adalet Bakanlığınca hazırlanan tasarının 3 maddesi onaylandı. Tasarının diğer 3 maddesinin de bugün onaylanmasıyla Irkçılığa Karşı Mücadele Yasası kabul edilmiş oldu.

Yasa, “uluslararası mahkemeler ve Yunan Parlamentosunun kararıyla tanınan soykırımları, savaş suçlarını, insanlığa karşı işlenen suçları ve Nazi cinayetlerini kasıtlı olarak ve şiddet suçuna sebebiyet verecek şekilde küçümseyen, aşağılayan ve inkar edenlere 3-6 ay hapis ve 5-20 bin euro ceza” öngörüyor.

Yunan Parlamentosu 1994’te Pontuslu Rum, 1996 yılında Ermeni, 1998 yılında da Küçük Asya Helenizmi iddialarını “soykırım” olarak tanımıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz