Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA HALK AYAKLANIYOR, “UYANIKIZ, SAAT KAÇ?, KAÇMA SAATİ!”

YUNANİSTAN’DA HALK AYAKLANIYOR, “UYANIKIZ, SAAT KAÇ?, KAÇMA SAATİ!”

22
0

20 binin üzerinde insan Atina’da akşam saatlerinde Parlamento binasının önüne toplandı. Buna benzer toplantılar aynı saatte Selanik, Patra, Volos, Larisa, Lamia, Girit Hania, Rodos’ta yapıldı. Halk meydanlarda olaysız bir şekilde toplanma eylemini başlattıkları açıkladı ve bundan böyle her akşam aynı saatte bu eylemlerini gerçekleştireceklerini belirtiyorlar.

Ellerinde, “UYANIKIZ, SAAT KAÇ?, KAÇMA SAATİ!” gibi yazılar yazan pankartlar taşıyan ve “hırsızlar, hırsızlar” diye bağıran insanlar artık susmayacaklarını kararlılıkla söylüyorlar. Atina Parlamentosu önünde toplanan kalabalığın açtığı İspanyolca “UYANIKIZ, SAAT KAÇ?, KAÇMA SAATİ!” yazılı pankart ise dikkat çekti.

Selanik’te 5 bin kişinin üzerinde bir topluluk “Beyaz Kule” yanında toplandı ve ellerinde pankartlarla hükümeti, siyasileri, AB’yi ve IMF’i protesto eden sloganlar attılar.

Mora yarımadası Patra kentinde de benzeri görüntüler vardı. Yaklaşık 7 bin ve üzeri kalabalık aynı şekilde mevcut slogan ve pankartlarla protestolarını sürdürdü.

Yunanistan’da başta Cumhurnaşkanı Papulyas ve Başbakan olmak üzere, bu tür eylemlerin giderek artması ve halkın sokaklara dökülmesinden büyük endişe duyuyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz