Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “YUNANİSTAN’DA ERDOĞAN’A SUİKAST HAZIRLIYORLARDI!”

“YUNANİSTAN’DA ERDOĞAN’A SUİKAST HAZIRLIYORLARDI!”

23
0

Yunanistan’da yayımlanan “ELEFTERİ ORA” Gazetesi, “Yunanistan’da Erdoğan’a Suikast Hazırlıyorlardı” başlığıyla duyurdu.

Haberi ilk sayfadan okuyucularına duyuran “ELEFTERİ ORA” Gazetesi, Yunanistan’daki Operasyonda Yakalanan DHKP-C’li Teröristlerin T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik Yunanistan ziyareti esnasında suikast yapma hazırlığı içinde olduklarını duyurdu.

Operasyonda ele geçirilen usb ve bilgisayarların Yunan antiterör ekipleri tarafından titizlikle incelendiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sadece Atina değil, Batı Trakya ziyareti esnasında herhangi bir saldırı hazırlığı içinde olup olmadığının en ince detayına kadar araştırıldığı duyuruluyor.

Teröristlerin geçen yaz aylarında Ege Denizi üzerinden Yunanistan’a giriş yaptıkları, Atina’ya ulaştıktan sonra da internet üzerinden kiraladıkları evlerde 3 ay kaldıktan sonra yer değiştirdikleri ve kamera sistemi ile kontrol edilen bölgelerden geçmediklerine dikkat çekiliyor.

Ayrıca, yakalanan teröristlerin Atina’da yalnız gezdikleri, Yunanistan’da bulunan resmi derneklerle irtibata geçmedikleri de dikkat çekiyor. Teröristlerin iletişimlerinde akıllı telefon smartphone kullanmadıkları eski teknoloji ile olan telefonları kullandıkları tespit edildi.

Antiterör timleri tarafından 3 ayrı evde yapılan incelemelerde, gizli dolap ve çekmecelerde fünyeler, amonyak dinamiti, amonyak nitrat ve patlayıcı yapımında kullanılan suni gübrenin yanı sıra bomba yapımında kullanılan malzemelerin bulundu.

Son olarak, önemli bir bulguya daha rastlandı. Yakalanan teröristlere ait üç evden birinde yapılan aramada, var olan imkanlarla el yapımı roket yaptıkları da ortaya çıktı. Bunun neticesinde antiterör timleri, başka terörist yuvasının bulunduğuna dikkat çekti ve belki silahlar ve  ateşleyicinin burada gizli olabileceği kanısına vardı. Dolayısıyla da aramalar tüm hızıyla devam ediyor.

En nihai, ele geçirilen usb’lerin incelenmesiyle elde edilecek bulguların Yunanistan’da bir saldırı hazırlığı içinde olup olmadıklarına büyük açıklık getireceği tahmin ediliyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz