Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA EMEKLİ ASKER VE KOMANDOLAR YÜRÜDÜ

YUNANİSTAN’DA EMEKLİ ASKER VE KOMANDOLAR YÜRÜDÜ

15
0

Ekonomik kriz ile boğuşan Yunanistan’da eylem sırası dün askerlerdeydi. Başkent Atina’da, 2 binden fazla muvazzaf ve emekli subay, maaşlarında peş peşe yapılan indirimleri protesto etti. Bazıları üniformalı subaylar, Sindagma Meydanı’nda bulunan Yunan Meclisi önüne yürüdüler. Parlamento önünde Yunan milli marşını söyleyen askerler, “Onurumuzun çalınmasına ve geleneklerimizin ipotek altına konulmasına itiraz ediyoruz” diye bağırdılar.

Emekli üç Kara Kuvvetleri Komutanı’nın da (Yorgo Andonakopulos, Dimitris Vulgarakis ve Konstantinos Ziazias) da katıldığı protesto gösterisinde, Genelkurmay Başkanı general Mihalis Kostarakos’un, gösterilere katılacak aktif subayların üniforma giymemeleri uyarısında bulunmasına rağmen, bazı subayların buna uymadığı görüldü.

KRİZ, HIRSIZLIĞI ARTTIRDI

Öte yandan, ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan’da daha önce görülmeyen ilginç hırsızlık vakaları yaşanıyor. Ekonomik krizin olumsuz etkilerinin iyice belirgin hale geldiği Yunanistan’da, daha önce eritip maden olarak satmak için kiliselerden vaftiz kazanlarını çalan hırsızlar, şimdi de, caddelerdeki bakır ve bronz heykelleri çalmaya başladı. Atina’da, son altı ay içerisinde aralarında ünlü Yunan yazar Nikos Kazancakis’in büstünün de bulunduğu bakır ve bronzdan imal edilmiş 8 büstün çalındığı bildirildi.

Video izle

http://www.onalert.gr/stories/sygentrosi-stratiotikon-video-kanalia 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz