Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA BİR İLK, SADECE YUNAN ÜRÜNLERİNİ SATIYOR, ÜLKE VE BÖLGE EKONOMİSİNE DESTEK...

YUNANİSTAN’DA BİR İLK, SADECE YUNAN ÜRÜNLERİNİ SATIYOR, ÜLKE VE BÖLGE EKONOMİSİNE DESTEK VERİYOR

25
0

Yunanistan’da bir ilk, sadece Yunan ürünlerini satıyor, ülke ve bölge ekonomisine destek veriyor.

Batı Trakya Azınlığı’na mensup olan bir işletme sahibi Alper Tunga Sali (Alberto), Rodop ilinin Fener-Sarıyer sahiline açtığı “Beach Bar 4U” (sahilde yazlık kafe) yerel ekonomi ve ülke ekonomisine katkı sağlamak üzere müşterilerine sadece Yunanistan’da üretilen Yunan şirketlerinin mallarını satıyor.

Yunanistan genelinde bir ilk olan bu uygulama, Yunanistan’ın değişik bölgelerindeki basın yayın kuruluşlarında geniş yer ve destek buldu. Bir Azınlık ferdinin ülkesini ve bölge ekonomisini düşünmesi Yunan halkı tarafından da olumlu bir hareket olarak karşılandı.

İşletme sahibi Alper, BİRLİK Gazetesine yaptığı kısa değerlendirmesinde, “Yunanistan genelinde bir ilki başlattık ve olumlu eleştiriler aldık. Bunun sebebi belli, ekonomik krizin etkilerini hepimiz derinden yaşıyoruz. Bu uygulamayla amacımız bölge ekonomisine ve bölge esnafına katkı sağlamak. Bunun yanında ülkemizdeki sanayiye destek vermek. Üretileni tüketmek gerekir ki, o fabrikalarda çalışanlar iş yerlerini korusun ve evlerine aş götürsün. Biz gerekeni yaptık. Yetkililer keşke ne yapmak istediğimizi anlasa ve bir kampanya başlatsa çok daha iyi olur” dedi.

Evet, bölge ekonomisine katkı sözle olmaz, uygulamayla olur diyoruz ve Alper kardeşimizi öncülük yapmasından dolayı tebrik ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz