Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar YUNANİSTAN’DA ŞANSINI DENEMEKTEN VAZGEÇTİ

YUNANİSTAN’DA ŞANSINI DENEMEKTEN VAZGEÇTİ

6
0

Doğan Holding, Yunanistan’ın ‘şans oyunları’ şirketinin özelleştirilmesi konusunda açılan ihaleye girmekten vazgeçti.

Geçtiğimiz aylarda Yunanistan’ın ‘şans oyunları’ şirketinin özelleştirilmesi konusunda bir ihale açılması durumunda konuyu değerlendirebileceği açıklamasında bulunan Doğan Holding teklif vermedi.

Yunan Varlık Kalkındırma Fonu’ndan yapılan açıklamada, ihaleye sekiz şirketin girdiği bildirildi.

Son başvuru tarihinin 9 Kasım olduğu ihaleye son giren şirket Çin’in en büyük gruplarından, ana hissedarının milyarder Guo Guangchang olduğu Fosun International oldu.

Hellenic Football Prognostics Organisation’da (OPAP) kamuya ait yüzde 33’lük payın satışı için teklif veren şirketler arasında, Londra merkezli fon şirketi BC Partners ile TPG Capital LP bulunuyor. Ayrıca Estonya merkezli dünyanın en büyük online oyun yazılımı sağlayıcısı Playtech, Almanya merkezli Gauselmann AG ile birlikte teklif veriyor.

Aktivist hedge fon şirketi Third Point de, Eylül ayında ilgilendiğini açıklayan şirketlerden biri olarak geçiyor.

Öte yandan teklif veren diğer şirketler arasında, OPAP’ın teknoloji sağlayıcısı Intralot şirketi ile Triple Five World Group Properties bulunuyor.

OPAP, 126.1 milyon euro Yunanistan’ın en karlı kamu şirketi konumunda bulunuyor

DOĞAN HOLDİNG ”DEĞERLENDİREBİLİRİZ” DEMİŞTİ

Doğan Holding, Yunanistan’ın ‘şans oyunları’ şirketinin özelleştirilmesi konusunda bir ihale açılması durumunda konuyu değerlendirebileceği açıklamasında bulunmuştu.

Mevcut durum itibariyle, henüz özelleştirme ihalesi açılmadığı vurgulanan açıklamada, ihale şartlarını görme ve değerlendirmenin mümkün olmadığı ve yetkili kurulların ihaleye katılınması yönünde aldığı karar bulunmadığı ifade edilmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz