Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’A SAĞLIK YARDIMINA HAZIRIZ

YUNANİSTAN’A SAĞLIK YARDIMINA HAZIRIZ

18
0

Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Meriç’in “öbür tarafında doğmuş, bu tarafına gelmiş” Edirne milletvekili ve Sağlık Bakanı olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Edirne için büyük düşündüklerini kaydeden Müezzinoğlu, AK Parti dönemide toplu açılışların yapıldığına dikkati çekerek, “Burada Selanik’ten, Drama’dan, Kavala’dan, Gümülcine’den gelenler var. Bu ülkeyi kuran büyük önderin bir cümlesi var; ‘Egemenlik kayıtsız şartsız miletindir’ Bu ülkede egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu son 10 yıldır, olabildiğince kesintisiz yaşıyor olmanın bereketini görüyoruz. Zaman zaman egemenliğe müdahale edildi. Bedelini millet ödedi ama son 10 yılda bu milli iradeye birileri müdahale etmeye teşebbüs etseler bile başaramadılar. Milli iradenin temsilcileri olarak bizler de milletimize bedel ödetmek isteyenlere asla fırsat vermedik” diye konuştu.

“Artık dünyada sağlık alanında örnek gösterilen bir ülkeyiz”

Geçtiğimiz aylarda Yunanistan’a gidip, komşu ülkenin Sağlık Bakanı ile görüştüğünü aktaran Müzezzinoğlu, şöyle devam etti:

“Sağlık Bakanı, ‘Gümülçine’deki hastaneyi işletmekte zorlanıyoruz. Dedeağaç’taki üniversite hastanesini işletme ve yönetmekte zorlanıyoruz’ dedi. ‘Merak etmeyin size yardımcı oluruz’ dedik. Üniversite Hastanesi ile Trakya Üniversitesini kardeş hastane ilan ettik. Artık dünyada sağlık alanında örnek gösterilen bir ülkeyiz. Ambulans helitopter ve uçaklarımızla nerede hangi vatandaşımızın ihtiyacı varsa sağlık hizmeti orada diyebiliyoruz. Geçen hafta milli sporcu Binnaz (Uslu) hanım, rahatsızlığı dolayısıyla İngiltere’de yoğun bakıma yatırıldı. Tedavisinin Türkiye’de daha iyi yapılabilir olmasından dolayı ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi ve tedavisi de devam ediyor.”

Kendisine Mısır’daki yaşanan olaylarla ilgili, bakanlık olarak yardım edip edilmeyeceğinin sorulduğunu söyleyen Müezzinoğlu, Mısır’dan talep olması halinde memnuniyetle yapabileceklerini ifade ederek, “Niye ? O gücümüz var. Dünya Türkiye’nin gerek sağlık alanında, gerek ulaşım, gerekse bütün alanlarda çok farklı noktalara getirdiğini görüyoruz. Bu yola elbirliğiyle de devam edeceğiz” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz