Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA BULUNAN 8 DARBECİ’DEN HABER VAR!

YUNANİSTAN’DA BULUNAN 8 DARBECİ’DEN HABER VAR!

32
0

Uluslararası İlişkiler-Savaş Analizörü Athanasios Drugos ΜΑXIMUM FM 93,6 radyosundan D. Kolios’un sabah proğramına bağlandı ve 8 darbeci subayla uzun uzun görüştüğünü dile getirdi ve haklarında çok önemli açıklamalarda bulundu.

İşte yapılan söyleşi özetle şu şekilde.

“Bizim buradaki haberlerimize Trakya’daki 8 subayla başlayalım. Kendilerini ziyaret etme ve hepsi ile epey uzun uzun konuşma fırsatım oldu. Her birinin çok iyi insanlar olması beni etkiledi ve bunlardan dördünün çok iyi derecede İngilizçe konuşmalarının sebebi ABD’nin Alabama Eyaleti’nde bulunan helikopter eğitim okulunda eğitim almış olmaları. Çok iyi eğitimli olmalarının sebebi unutmayalım, Kosova ve Afganistan’daki KFOR gücünde görev yaptıklarından belli. Şu an kendileri sığınma talebi ile ilgili mülakatlarını yapmış bulunuyorlar. 

Ülkeye yasadışı yollardan girmelerinden dolayı aldıkları 2 aylık cezaları bu günlerde sona eriyor. Tutuklu bulundukları yerde bahçede gezmeleri de yakında başlar. Önemli olan bu insanların bundan sonra ABD’ye, Hollanda’ya veya Skandinav ülkelerine gitmek istedikleridir. Çünkü bu ülkelerde insan hakları uygulamaları daha yumuşak olduğundan dolayı buralara gitmek istiyorlar.

Benim yaptığım araştırmaya göre şu an itibarıyla Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri’nden 298 Türk subayı Batı, ABD ve Arap ülkeleri, Maroko, İtalya, Hollanda, Fillandiya, Deniz Kuvvetleri’nden bazıları da İsveç’e sığınmış durumda, Mısır’da çok var, dolayısıyla bize sığınan sadece bu sekiz’i değil, çünkü bunların hepsini ismen araştıran biri olarak söylüyorum bunları.

Şimdi benim burada kendileriyle yaptığım konuşmada bana söylediklerine göre, bazılarının eşleri İzmir’de, İstanbul’da ve bazılarının da Malatya’ya kayınpederlerinin yanına döndüklerini dile getirdiler. Bunların çocukları var ve yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte buradan telefonla çocuklarıyla da görüşüyorlar tabii ki MİT’in de muhakkak takibindedirler. Kendilerinin rahatları burada çok iyi, iyi besleniyorlar herhangi bir sorunları yok. Avukatları bayan Tomara da burada bulunuyor.

Bunlardan birisi bana ağlayarak şunu söyledi, “Doktor, 39 dakikada hayatım değişti, helikopteri nasıl aldık nasıl bir ara durduk bilmiyorum, ancak Bulgaristan’a kesinlikle gitmeyecektik, siz Yunanlılar başka insanlarsınız” dedi. Şimdi tek dertleri Çavuşoğlu’nun Kocias’a baskıları neticesinde geri iade edilmek istemiyorlar. Zennedersem de birçok nedenlerden dolayı da bu iade gerçekleşmeyecektir.

Bu söyleşide benim dikkatimi çeken bir başka husus hepsinin Kemalist olmaları, bana Gülen’le hiç bir ilşkileri olmadığını açıkça ifade ettiler. Bir başka dikkat çekici olay da 2017 yılı içerisinde başka bir darbe girişimin yapılmasına kesin gözüyle bakmaları.

Değindikleri başka bir konu da Silahlı Kuvvetler’in düştüğü saygınlığını ve durumunu Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar’ın düzeltmesi gerektiğine inanıyorlar. Kendilerinde Erdoğan karşıtlığı hat safhada, ama Gülen’ci olmadıklarını ve Kemalist olduklarını her fırsatta dile getirdiler. Eşlerinin başörtülü olmadıklarını, tertemiz birer Amerikan dostu olduklarını çünkü kendilerini ABD’nin eğittiğini açıkça söylediler.”

  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz