Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN YİNE KENDİNE GÖRE ÖLÇÜP BİÇTİKTEN SONRA BİR KOMİTE OLUŞTURDU

YUNANİSTAN YİNE KENDİNE GÖRE ÖLÇÜP BİÇTİKTEN SONRA BİR KOMİTE OLUŞTURDU

24
0

Yunanistan her zaman olduğu gibi yine kendine göre ölçüp biçtikten sonra bir komite oluşturdu.

Yunanistan her zaman olduğu gibi yine kendine göre ölçüp biçtikten sonra bir komite oluşturdu. Batı Trakya’da Şeriat değişiklikleri hakkında rapor hazırlayacak olan 6 üyeli Bilimsel Komite 4 Hristiyan 2 Müslüman üye tarafından oluşturuldu.

Komiteye Başkan olarak, Selanik Aristotelio Üniversitesi İlahiyat Eğitimi Müslüman Çalışmaları Giriş Yönü Bölüm Başkanı Doç.Dr.Aggeliki Ziaka atandı.

Milli Eğitim Bakanı Gavroğlu’nun kararı ile 21 Mart 2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanan uygulamada, bilimsel komite üyeleri Şeriat değişiklikleri ile ilgili Yasama İçeriği Yasası’nın usul kuralları hakkında bir rapor hazırlayacaklar.

Komite Üyeleri:

1- Yaşar Damatoğlu İlahiyatçı, Trakya Müslüman Azınlığı üyesi, Medine İslam Üniversitesi mezunu, İslam Hukuku uzmanı, AI Azhar Üniversitesi’nden İslami Çalışmalar Yüksek Lisans derecesi, AI Azhar Üniversitesi İslami İlahiyat Kutsal Yasa Doktoru.

2- Halil Cihat İlahiyatçı, Trakya Müslüman Azınlığı üyesi, Medine İslam Üniversitesi mezunu, Medeni Hukuk alanında uzman, Medine İslam Üniversitesi İslam Teolojisi Doktora derecesinde uzmanlaşmış, Yüksek Lisans Derecesi ve Medine İslam Üniversitesi İslam Teoloji Doktoru.

3- Aggeliki Ziaka, Selanik Aristotelio Üniversitesi İlahiyat Bölümü Müslüman Çalışmaları Giriş Bölümü Sorumlu Doçent.

4- Konstantinos Gounaris, İskeçeli Avukat, aile ve miras hukuku uzmanı.

5- Spiros Tsantinis Trakya Dimokritos Üniversitesi Hukuk Bölümü, Medeni Usul Hukuku Muhakemeleri alanında uzman.

6- Komite Sekreteri, İskeçe 5. Anaokulu görevlisi pedagog Maria Minoglou.

Oluşturulan Bilimsel Komite toplantıları Başkanın daveti üzerine Doğu Makedonya ve Trakya İlköğretim ve Ortaöğretim Bölge Müdürlüğü’nde yapacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz