Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN VİZESİNDE İZMİR BAŞKONSOLOSLUĞU BONKÖR DAVRANIRKEN, İSTANBUL VE EDİRNE “CİMRİLİKTE” ISRAR EDİYOR

YUNANİSTAN VİZESİNDE İZMİR BAŞKONSOLOSLUĞU BONKÖR DAVRANIRKEN, İSTANBUL VE EDİRNE “CİMRİLİKTE” ISRAR EDİYOR

17
0

Yunanistan vizesinde İzmir Başkonsolosluğu bonkör davranırken, İstanbul ve Edirne “cimrilikte” ısrar ediyor.

Yunanistan vizesinde İzmir Başkonsolosluğu bonkör davranırken, İstanbul ve Edirne cimrilikte ısrar ediyor. BİRLİK Gazetesi’ni arayan Türk vatandaşlarından bazıları Yunanistan’a gelmek istediklerini ancak bilinmeyen bir nedenle son döneme Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda vize verilmesi konusunda kısıtlamaların yaşandığını dile getirdiler. Aynı durumun Edirne Konsolosluğu’nda da yaşandığı belirtiliyor.

İstanbul ve Edirne’deki Konsolosluklarda bu sıkıntılar yaşanırken, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argiro Papulia, 2017’de 62 bin Türk vatandaşına Yunanistan vizesi verdiklerini belirterek, bunun bir rekor olduğunu ifade etti.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaretinde konuşan Papulia, Yunanistan’ı geçen yıl binlerce Türk vatandaşının ziyaret ettiğini söyledi.

Papulia, genel şartları taşıyan herkese kolaylık sağlamaya çalıştıklarını dile getirerek, “2017’de konsolosluk olarak 62 bin Türk vatandaşına vize verdik. Bu rekor anlamına geliyor. Avrupa ülkeleri arasında birinciyiz. İki halk büyük bir yakınlaşma içinde.” diye konuştu.

Demirtaş da Yunanistan’ın İzmir Konsolosluğunun vize konusunda çok yardımcı olduğunu aktardı.

Başkanlığı süresince Türk-Yunan dostluğu için çaba gösterdiğini belirten Demirtaş, “Çok sıkıntılı günlerimiz oldu ama onlar geride kaldı. Bugün yan yana aynı denizi kullanan iki milletiz. Bu barış ortamı umarım yüzyıllarca devam eder.” dedi.

Son günlerde iki ülke arasında bazı gerginlikler yaşandığını hatırlatan Demirtaş, iki ülkenin başbakanları arasında sağlanan mutabakatla gerginliklerin son bulacağına inandığını kaydetti.

Yunanistan Lipsi Adası Belediye Başkanı Fotis Maggios da Türklerin misafirperverliğinden çok etkilendiğini vurguladı.

Maggios, son günlerde Ege Denizi’nde yaşanan gerginliklerle Türk ve Yunan çocuklarının birbirlerine karşı olmaması gerektiğine işaret etti.

Heyet, daha sonra İZTO sergi salonunda açılan Türk fotoğraf sanatçılarının Lipsi Adası’nda çektiği fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz