Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN VE TÜRKİYE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLARI PİRE’DE DÜZENSİZ GÖÇÜ KONUŞTU

YUNANİSTAN VE TÜRKİYE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLARI PİRE’DE DÜZENSİZ GÖÇÜ KONUŞTU

24
0

Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanı Stamatios Raptis, T.C. Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir ile Pire’de (Pireas) bir araya geldi.

Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanı Stamatios Raptis, T.C. Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir ile Pire’de (Pireas) bir araya geldi. İki ülke heyetlerinin bir araya geldiği toplantının, Pire’deki Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargahında gerçekleştirildi.

Heyetler arası gerçekleştirilen toplantıda birçok alanda ikili iş birliğinin konuşulduğu, Raptis ve Knedir’in özellikle Ege Denizi’ndeki düzensiz kaçak göç konusunu ele aldıkları kaydedildi.

Yunanistan kaynaklarından elde edinilen bilgilere göre, toplantıda çok yapıcı ve verimli sonuçlara ulaşıldığı aktarılırken, karşılıklı olarak Ege Denizi’nde kaçak göç konusunda mücadelenin ortaklaşa yapılması konusunda görüş birliğine varıldığı belirtiliyor.

Ayrıca görüşmede düzensiz kaçak göç ve arama-kurtarma operasyonları konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu, iki ülke arasındaki güven artırıcı önlemler kapsamında, ikili iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda da mutabık kalındığı aktarıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz